Μενού
mitsotakis - ypoyrgeio ygeias
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Απορριπτική ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη για έφιππη αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, η πρόταση για τη σύσταση της αστυνομίας, που θα επιτελούσε κατά βάση χρέη στο ιστορικό κέντρο, δεν έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Η πρόταση Μηταράκη

Άξιο αναφοράς είναι ότι, μέχρι την απόρριψη της σχετικής πρότασης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπέγραψε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που θα προωθηθεί για έγκριση, για τη δημιουργία Έφιππης Αστυνομίας, για τουριστικούς και τελετουργικούς λόγους στο κέντρο της Αθήνας.

Το συγκεκριμένο σώμα, εφόσον εγκριθεί η δημιουργία του, αναμένεται να λειτουργήσει από τις αρχές του 2024, θα αποτελείται από 6-8 έφιππους αστυνομικούς και θα έχει παρουσία στο τουριστικό κέντρο, ή σε τελετές και υποδοχή επισήμων.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι επανασχεδιάζεται και ο ρόλος της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε σχέση με τη μορφή που αρχικώς είχε σχεδιαστεί. «Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA