Μενού
petros-kokkalis
Πέτρος Κόκκαλης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην Ευρωομάδα των Πρασίνων προσχώρησε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Νοέμβριο.

«Σήμερα, τα μέλη των Πρασίνων/EFA καλωσόρισαν ολόψυχα τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη στην Ευρωομάδα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του για να οικοδομήσουμε μια πιο «πράσινη» και ισχυρότερη Ελλάδα, μέσα σε μια Ευρώπη που βάζει τους ανθρώπους και την κοινωνική δικαιοσύνη στην καρδιά της», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση.

Πέτρος Κόκκαλης: «Ξεκινάμε»

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Πέτρος Κόκκαλης αναφέρει: «Πριν λίγο, προσχώρησα στην ομάδα των Πρασίνων στην Ευρωβουλή, ενόψει και των ερχόμενων εκλογών του Ιουνίου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την εμπιστοσύνη τους και δεσμεύομαι πως θα δώσω σε αυτόν τον αγώνα όλες μου τις δυνάμεις.

Σε έναν κόσμο που γεννάει αλλεπάλληλες κρίσεις, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με το ίδιο μοντέλο και να περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα. Ούτε επιτρέπεται κάθε κρίση να γίνεται ευκαιρία για πολύ λίγους και κατάρα για όλους τους υπόλοιπους. Πρέπει να είμαστε ενάντια στο οικονομικό δόγμα του χθες που έχει καταρρακώσει και την κοινωνία και τη φύση.

Η Πράσινη πολιτική θέλει να αλλάξει το σύστημα. Να επαναφέρει ως κεντρική την έννοια του δημόσιου αγαθού – στην ενέργεια, στις υποδομές, στη στέγη, στη υγεία, στην παιδεία, στο νερό, στις πλατείες, στην πρόσβαση στον καθαρό αέρα και στην υγιεινή τροφή, στις μετακινήσεις, παντού.

Και σήμερα, σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, έχουμε την οικονομική, υλική και τεχνολογική επάρκεια ώστε να εξαλείψουμε την αγωνία του πολίτη για την καθημερινότητα, αλλά και για το αύριο των παιδιών μας. Κλιματική αλλαγή δεν είναι μόνο οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι φωτιές στην Εύβοια, στον Έβρο ή η αγροτική παραγωγή που μαραζώνει.

Η δήθεν κανονικότητα στην οποία δήθεν θα επιστρέψουμε και η κλιματική αδράνεια των τελευταίων ετών έχουν φέρει την υπογεννητικότητα, την έλλειψη ασφάλειας, τη φτωχοποίηση, την ακρίβεια, την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, την αποξένωση των πολιτών από την πολιτική διαδικασία και τελικά την υποβάθμιση του κράτους δικαίου, των θεσμών και της δημοκρατίας.

Η λύση δεν μπορεί να είναι μία από τα ίδια. Χρειάζονται μεγάλες ριζοσπαστικές αλλαγές, στη βάση των συμπερασμάτων του IPCC, της Συμφωνίας του Παρισιού, των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της Νέας Πράσινης Συμφωνίας στις ΗΠΑ.

Μιλάμε για ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών αλλαγών που ήδη γίνονται σε όλο τον κόσμο, μία επανάσταση στην οποία η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε να ζούμε στον πλανήτη με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.

Θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα στην Αθήνα, στις 8 Φεβρουαρίου, όταν θα παρουσιάσω τον απολογισμό της θητείας μου. Σας ευχαριστώ πολύ. Ξεκινάμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA