Μενού
Βουλή
Εικόνα από το εσωτερικό της Βουλής | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με όλες τις πλευρές να έχουν δείξει τα «χαρτιά» τους ενόψει της συνεδρίασης στη Βουλή για Προανακριτική κατά του Κώστα Αχιλλέως Καραμανλή, ακόμα και η Νέα Δημοκρατία φοβάται το ενδεχόμενο να μην πλειοψηφίσει.

Η «γαλάζια» πρόταση διερεύνησης για τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό Υποδομών, η πλέον επιεικής ποινικά, ενδέχεται να μην περάσει αν τεθεί προς ψήφιση, λόγω των ενδοιασμών και αντιδράσεων που προκαλεί, ακόμα και στους βουλευτές της.

Κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατία ίσως δεν υπερψηφίσουν την πρόταση, πιστεύοντας ότι το νομικό πλαίσιο είναι έωλο, πως δεν στοιχειοθετείται έτσι το αδίκημα, και πως η κυβέρνηση «χορεύει» με αυτή στον σκοπό της αντιπολίτευσης.

Προανακριτική Καραμανλή: Είναι 151 οι ψήφοι;

Διατηρώντας το θεωρητικό πλεονέκτημα των 151 ψήφων, καίριο ερώτημα είναι πόσοι γαλάζιοι βουλευτές θα αποφασίσουν να σηκώσουν «μπαϊράκι» για τη στοχοποίηση του Καραμανλή. 

Φαίνεται πως η πεποίθηση ότι ο πρώην υπεύθυνος για τον ΟΣΕ υπουργός, που είχε αμελήσει την κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο επί χρόνια, δεν φέρει καν ευθύνη για το εγκληματικό δυστύχημα στα Τέμπη, απολαμβάνει ακόμα οπαδούς.

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι ο κ. Καραμανλής να αποστείλει ο ίδιος επιστολή στη Βουλή, ζητώντας από πάντες να υποστηρίξουν την παραπομπή του, η οποία υπό τους όρους που θα έθετε η Νέα Δημοκρατία, θα οδηγούσαν σε μία εξαιρετικά ευνοϊκή και «απαλή» δίκη ενώπιον φυσικού δικαστή.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Google News

Η Προανακριτική Επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και μπορεί να αναθέσει ειδικότερες έρευνες πάνω στο επίμαχο αντικείμενο σε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ή Εφετών. 

Φόρτωση BOLM...