Μενού
spirtzis
Ο Χρήστος Σπίρτζης. | ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και το ενδεχόμενο για συνεργασίες με άλλα κόμματα μίλησε ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης στο Action 24. Ο ίδιος μάλιστα, πρότεινε συμπτύξεις με άλλα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπουργός είπε μεταξύ άλλων πως «αν δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Γαλλίας και της Ιταλίας, πρέπει να σταθούν όλοι στο ύψος τους, να κάνουν πολύ μεγάλα βήματα για την ενιαία εκπροσώπηση του προοδευτικού κόσμου και να βάλουν στην άκρη σκοπιμότητες, και προσωπικές και μικροκομματικές. Το ποιος πρόεδρος και το ποια ηγεσία θα είναι, μπορεί να αποφασιστεί από πολιτικές διαδικασίες και από πολιτικές συμφωνίες. Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίσουμε να μην εκπροσωπείται ο προοδευτικός κόσμος».

«Κουράστηκε ο κόσμος»

Για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Χρήστος Σπίρτζης υπογράμμισε πως «η επικοινωνία από μόνη της δεν δίνει λύση στα προβλήματα, χρειάζεται πολλή δουλειά στην κοινωνία γιατί έχει κουραστεί ο κόσμος». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Σπίρτζης σχολίασε τη «δημόσια ανταλλαγή ύβρεων από συντρόφους και συντρόφισσες» ως «εκφυλιστική».

«Εκφυλιστικά»

«Αυτά που έγιναν ήταν εκφυλιστικά φαινόμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δημόσια ανταλλαγή ύβρεων από συντρόφους και συντρόφισσες ήταν πιο σκληρές απ’ ότι ήταν στις εθνικές εκλογές, μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι δεν είναι εμφύλιος. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι ώστε να υπάρχει σύνθεση των απόψεων, όχι απλά ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεννόηση με άλλα κόμματα του προοδευτικού κόσμου, όπως με το ΠΑΣΟΚ, με στελέχη της κοινωνίας που έχουν ιδιωτεύσει προκειμένου να υπάρχει ενιαία εκπροσώπηση του προοδευτικού κόσμου», είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σπίρτζης.

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός τόνισε πως δεν συμφωνεί με τις τοποθετήσεις του Νίκου Φίλη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.