Μενού
filis
Ο Νίκος Φίλης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης στον Στέφανο Κασσελάκη κάνοντας λόγο για «ύφος Τραμπ» από τον νέο πρόεδρο του κόμματος. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Φίλης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ανέφερε πως ο Κασσελάκης «δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα».

«Ούτε μίας κραυγαλέας μηντιακής βοήθειας που είχε. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον τρόπο της εκφοράς του λόγου του κ. Κασσελάκη, κάτι σαν Τραμπ, σαν ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος». Συνεχίζοντας, ο κ. Φίλης υπογράμμισε:

«Το “εγώ και ο λαός” που λέει έχει ένα βαρύ ιστορικό και δεν είναι στοιχείο δημοκρατίας. Είπε ότι θέλει να φτιάξει την δημοκρατική παράταξη. Το λένε όλοι αυτό, είναι μία γενική έννοια. Ξεχνά να μιλήσει για την Αριστερά και όταν μιλά έχει μία δυσανεξία, με το ζόρι μιλά. Αν από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε σε μια δημοκρατική παράταξη που δεν έχει στοιχείο ταυτότητας, τότε αυτή είναι κακή πορεία για το κόμμα.

Είμαστε σε ένα κόμμα που προχτές (24/09), ηττήθηκε. Ποτέ δεν κουβεντιάσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του με την έννοια της δύναμης

Βολές κατά Τσίπρα

Σε άλλο σημείο ο Νίκος Φίλης τόνισε: «πήγαν 150.000 άνθρωποι να ψηφίσουν. Και; Αυτό δίνει νικηφόρα προοπτική στον ΣΥΡΙΖΑ; Ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε 1 εκατομμύριο ψήφους και μετά έχασε πανηγυρικά από τον Καραμανλή. Ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο το 2022 και μετά χάσαμε δύο φορές.

Να σπάσει η αντίληψη ότι υπάρχει σωτήρας. Πουθενά δεν υπάρχει σωτήρας».

Έκανε λόγο για αντίληψη αρχηγικού κόμματος επί Αλέξη Τσίπρα. «Ορισμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που πίστευαν προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, είχαν αποδεχθεί μία αντίληψη αρχηγικού κόμματος. Προσχωρούν σε μία αντίληψη "Μεσσιανισμού" ότι ο "Μεσσίας Κασσελάκης" θα μας σώσει».

Επιπλέον υπογράμμισε: «το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσής του, με προβληματίζει. Η δημόσια απουσία του Τσίπρα άφησε τις συκοφαντίες εναντίον των υποψηφίων και διευκόλυνε τον Κασσελάκη».

Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με βρήκε ο κ. Κασσελάκης που ήρθε πριν από έναν μήνα, σκοπεύω να δώσω την μάχη στο Συνέδριο του κόμματος. Πρέπει να γίνει το Νοέμβριο, όπως έχουμε πει. Έγιναν βεβιασμένες κινήσεις και επικίνδυνα βήματα, όπως το χωρίς να ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, μάθαμε από την τηλεόραση ότι άλλαξε ο Διευθυντής της ΚΟ και ο Εκπρόσωπος Τύπου».

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επιλογή «διάλυσης ταυτότητας του κόμματος»

«Ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα, ο καθένας περισσότερο ή λιγότερο. Καθοριστική ευθύνη έχει ο Τσίπρας για την ήτΤα του κόμματος όπως και για την άνοδό του. Λόγω της πολιτικής επιλογής του Τσίπρα που ήταν μία επιλογή διάλυσης ταυτότητας του κόμματος και μία αρχηγική συγκρότηση του κόμματος και οδηγηθήκαμε στην ήττα. Και μάλιστα με ευθύνη Τσίπρα υπήρξε απώλεια εμπιστοσύνης της κοινωνίας και αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA