Μενού
mitsotakis katar.jpg
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κατάρ. | Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Στην Ντόχα αφίχθη την Παρασκευή (23/02) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μετά το ταξίδι του στην Ινδία, πραγματοποιεί «επίσκεψη εργασίας» στο Κατάρ.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκαν κατά την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Χαμάντ» ο υφυπουργός Εξωτερικών Σουλτάν μπιν Σαάντ Αλ Μουραϊχί, ο πρέσβης του Κατάρ στην Ελληνική Δημοκρατία Αλί μπιν Χαλφάν Αλ Μανσούρι και ο πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ντόχα, Ιωάννης Ιωαννίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 10:00, συνάντηση με τον εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη διεξάγεται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, την ώρα που η Μέση Ανατολή φλέγεται.

Όπως τονίζεται, ο πρωθυπουργός θα εκπέμψει το μήνυμα ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατάρ: Η πρώτη επίσκεψη του Μητσοτάκη

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται το Κατάρ επί πρωθυπουργίας του.

Στις 22 Αυγούστου του 2022 ταξίδεψε πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ντόχα γεγονός που σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου υποδήλωνε «το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των δύο πλευρών για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία περιφερειακής αστάθειας και ενεργειακής κρίσης».

Κατά τη συνάντησή του με τον εμίρη του Κατάρ, διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, καθώς και στους τομείς του τουρισμού, των υποδομών, της γεωργίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και επιστημών.

Ιδιαίτερη έμφαση, κατά τη συνάντηση, δόθηκε στον τομέα της ενέργειας και στις δυνατότητες ενίσχυσης και συστηματοποίησης της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, δεδομένης της ηγετικής θέσης του Κατάρ στην παραγωγή φυσικού αερίου και της στρατηγικής της κυβέρνησης για τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Η Ελλάδα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω της στρατηγικής θέσης της στην περιοχή και των υποδομών της, μπορεί να αποτελέσει γέφυρα του Κατάρ με την Ευρώπη, πύλη εισόδου ενέργειας για την ευρωπαϊκή αγορά, τόσο μέσω του σταθμού της Ρεβυθούσας όσο και μέσω της Αλεξανδρούπολης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος, πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA