Μενού
mitsotakis india.jpg
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην Ινδία. | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Times Now» της Ινδίας και τη δημοσιογράφο Navika Kumar παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η επίσκεψή μου στην Ινδία συνιστά μια ευκαιρία να κάνουμε μία ανασκόπηση της προόδου που έχει σημειωθεί, αλλά και να χαράξουμε την πορεία προς μια πολύ ισχυρότερη, πολύ πιο παραγωγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας με πολλούς στόχους προς επίτευξη σε πολλά μέτωπα, τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Πραγματικά αισθάνομαι ότι αυτή είναι μια ευκαιρία να οδηγήσουμε τη διμερή μας σχέση σε άλλο επίπεδο. Έχουμε βρεθεί σε μία, θα έλεγα, πολύ ευτυχή συγκυρία: η ινδική οικονομία αναπτύσσεται με πολύ υψηλούς ρυθμούς, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με πολύ υψηλούς ρυθμούς, με την οριστική έξοδο από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνησή μου έχει ισχυρή εντολή να υλοποιήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις κατά τη δεύτερη θητεία και έχουμε επίσης οικοδομήσει μια αληθινή, θα έλεγα, προσωπική επαφή με τον Πρωθυπουργό Modi, την οποία εκτιμώ πολύ», σημείωσε.

mitsotakis

Μητσοτάκης: Τι είπε για επενδύσεις και εμπόριο

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Θέσαμε στόχο με τον πρωθυπουργό Modi να διπλασιάσουμε το εμπόριο μας μέχρι το 2030, προσωπικά πιστεύω ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί νωρίτερα. Αφορά επίσης τις επενδύσεις. Επενδύσεις από ελληνικές εταιρείες στην Ινδία, επενδύσεις από ινδικές εταιρείες στην Ελλάδα».

«Μπορώ να σας πω, έχοντας συναντήσει πολλούς Ινδούς επιχειρηματίες, ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από ινδικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα. Και θεωρώ ότι αυτό είναι επόμενο. Αν δείτε τον χάρτη, η Ελλάδα είναι το προφανές σημείο εισόδου των ινδικών επιχειρήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά. Και πιστεύω ότι μετά το Brexit οι ινδικές εταιρείες αναζητούν μια νέα «άγκυρα» στην Ευρώπη. Η Ελλάδα θα μπορούσε κάλλιστα να παίξει αυτόν τον ρόλο», πρόσθεσε.

«Ο διάδρομος IMEC αποτελεί ένα φιλόδοξο έργο γενεών, το οποίο συνδέει τον Ινδο-Ειρηνικό, την Ινδία, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο όσον αφορά τις υποδομές logistics, τα λιμάνια μας, τα τραίνα μας, τα ενεργειακά μας δίκτυα, τις υποδομές για διαχείριση δεδομένων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε πολύ πιο γρήγορα, πολύ πριν τεθεί σε εφαρμογή το project IMEC, για παράδειγμα να δημιουργήσουμε μια απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ της Ινδίας και της Ελλάδας. Διότι βλέπω τεράστιες ευκαιρίες στον τουρισμό: Ινδία, ένας προορισμός που προτιμούν οι Έλληνες τουρίστες, αλλά σκεφτείτε και τις δυνατότητες που υπάρχουν για τους Ινδούς οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Είναι μια πτήση έξι ωρών», είπε ο πρωθυπουργός.

mitsotakis

Μητσοτάκης: «Περισσότερες ταινίες στην Ελλάδα»

«Η Ελλάδα είναι δημοφιλής για γάμους, σε νησιά όπως η Σαντορίνη. Προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε την κινηματογραφική σας βιομηχανία να γυρίζει περισσότερες ταινίες στην Ελλάδα, για να κάνουμε την Ελλάδα πιο αναγνωρίσιμη. Οι δυνατότητες για τους Ινδούς να ανακαλύψουν την Ελλάδα σε αυτό το συγκεκριμένο πλαίσιο είναι τεράστιες», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Ένας από τους βασικούς λόγους που μου αρέσει να ταξιδεύω στην Ινδία είναι επειδή μπορώ να βρω πραγματικό ινδικό φαγητό. Και φυσικά, το γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, δεν υπάρχει μόνο μία ινδική κουζίνα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το αγαπημένο του πιάτο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής της ινδικής κουζίνας. Μολονότι λατρεύω τα tandoori μου, είμαι μεγάλος θαυμαστής του καλού ινδικού φαγητού από χορταρικά, το οποίο δοκίμασα χθες στην έπαυλη του Πρωθυπουργού, σε ένα υπέροχο γεύμα που μας πρόσφερε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA