Προς τα μέσα Μαΐου φαίνεται πως «κλειδώνει» η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα και η συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστικοποιηθεί, ωστόσο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Χακάν Φιντάν αναλαμβάνουν ήδη να διαμορφώσουν την ατζέντα των συνομιλιών.
Φαίνεται πως η συνάντηση κορυφής Μητσοτάκη - Ερντογάν προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου. Μένουν ακόμα να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες. Στις 9 Μαΐου, άλλωστε ο Τούρκος πρόεδρος θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον.
Έως τότε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, υπάρχει ενδεχόμενο νέας συνάντησης του κ. Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του, όπου και θα πρέπει να οριστεί η ακριβής ατζέντα των συνομιλιών των δύο ηγετών, να εξεταστεί η πρόοδος σε όσα συμφωνήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα αλλά και να αναζητηθούν νέα πιθανά κεφάλαια.
Αναφορικά με το μείζον ζήτημα των προοπτικών διευθέτησης της μίας διαφοράς που αναγνωρίζει η Αθήνα, δηλαδή της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, αξίζει να αναφερθεί ότι η κεντρική φιλοσοφία στην ελληνική πρωτεύουσα παραμένει ίδια, ότι δηλαδή μια πιθανή συμφωνία θα αποτελέσει μακρά παρακαταθήκη ειρήνης και ευημερίας για τις επόμενες γενιές.
- Λίλα Μπακλέση: Γέννησε το πρώτο της παιδί - Η ανάρτηση του συντρόφου της που κανείς δεν περίμενε
- Άννα Βίσση: Απόλαυσε Τσιτσάνη από μπάντα δρόμου στο Φισκάρδο - «Κάτι θα κάνουμε στην Αθήνα»
- Επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός εμβολίζει άλλο αυτοκίνητο
- Το χωριό στη σκιά του Μετσόβου που πήρε το όνομά του επειδή δεν το βλέπει ο ήλιος
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.