Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους δύο άνδρες, κατά την έναρξη της συνάντησης να έχουν διάλογο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με τους δύο να έχουν τον εξής διάλογο:
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Πόσο χαίρομαι που σας υποδέχομαι γι’ ακόμα μια φορά, Παναγιώτατε, στο Μέγαρο Μαξίμου.
- Οικουμενικός Πατριάρχης: Κι εγώ, κ. Πρωθυπουργέ.
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Είχατε μία εξαιρετικά επιτυχημένη επίσκεψη, όπως πάντα εξάλλου. Ξέρετε πόσο σας αγαπάμε, πόσο σας αγαπάει όλος ο ελληνικός λαός και η παρουσία σας στην πατρίδα μας, σε αυτούς τους δύσκολους και ταραγμένους καιρούς, μάς δίνει πάντα δύναμη. Είστε μία πηγή έμπνευσης, σοφίας και καθαρής σκέψης, κάτι το οποίο σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο παρά ποτέ.
- Οικουμενικός Πατριάρχης: Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, εξοχότατε. Φέρνω την αγάπη και την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας σε εσάς προσωπικά και σε όλο τον ευσεβή ελληνικό λαό. Αυτή τη φορά ήρθαμε για να κηρύξω την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου Θεολογίας, το οποίο άρχισε χθες το βράδυ, και σήμερα το απόγευμα θα συνεχίσουμε προς τη Σπάρτη, κατόπιν προσκλήσεως του Αγίου Σπάρτης. Εν τω μεταξύ, επισκέφθηκα εδώ δύο Μητροπόλεις του λεκανοπεδίου, τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Περιστερίου, χάρη στην αδελφική πρόσκληση των αδερφών Μητροπολιτών. Περάσαμε πολύ καλά, επικοινώνησα με το πλήρωμα των δύο Μητροπόλεων, επισκέφθηκα τις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ, κατόπιν προσκλήσεως του κ. Μελισσανίδη, και φεύγουμε από την Αθήνα γεμάτοι από εντυπώσεις και αγάπη. Με τον Μακαριώτατο συναντηθήκαμε και τα είπαμε και ευχαριστούμε διότι γνωρίζοντας ότι έχετε Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, βρήκατε λίγο χρόνο να μας δείτε και να τα πούμε.
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως είδατε, προτάξαμε σωστά τις προτεραιότητες. Πρώτα εσείς, μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.
- Οικουμενικός Πατριάρχης: Καλοσύνη σας.
- Η τάπα του Γεραπετρίτη στον Μακάριο, η ανανέωση της ελληνογαλλικής συμφωνίας και το σιωπητήριο της Καρυστιανού
- Φωτεινή Αθερίδου: «Δεν θα ήθελα να είμαι ξανά 25. Όσο πιο μικρή ήμουν, τόσο υπέφερα»
- Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στα Ιωάννινα: Άνοιξαν πυρ κατά βίλας - Πληροφορίες και για καταδίωξη
- Βιολάντα: Πολλά τα ερωτήματα μετά τις αποκαλύψεις για πολύμηνη διαρροή προπανίου
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.