Μενού
mitsotakis iae
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με υπουργό των Ηνωμένων Αραβαικών Εμιράτων. | Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
  • Α-
  • Α+

Με τον υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σουλτάν Αχμέντ Αλ Τζάμπερ, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, συζητήθηκε η ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων «με αμοιβαία επωφελείς συνέργειες σε όλα τα επίπεδα, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τομέα στον οποίο η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο», όπως τονίστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.

mitsotakis iae

Υπογραφές παρουσία Μητσοτάκη

Να τονιστεί ότι παρουσία του πρωθυπουργού υπεγράφη η δεσμευτική Συμφωνία Χρηματοδότησης και Υλοποίησης του έργου μετατροπής του Πόρου σε «GR-eco Island», μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, που εκπροσωπείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και της MASDAR, η οποία είχε ανακοινωθεί στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) στο Ντουμπάι τον περασμένο Δεκέμβριο.

iae

Επίσης, υπεγράφη η δεύτερη ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) και του επενδυτικού ταμείου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων MUBADALA Investment Co., για την από κοινού ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA