Μενού
SYRIZA
ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Ειδικξής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, με την οποία ζητάει την παραπομπή στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Πάρη Παπαδάκη.

Αφορμή για το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτέλεσε η ανάρτηση, που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής του κόμματος Βελόπουλου την περασμένη Κυριακή (20/08), όπου ζητούσε από τους πολίτες του Έβρου να «βρίσκονται σε εγρήγορση, για να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, καθώς έχουν πόλεμο», μία «θολή» ανάρτηση που μπορεί να μεταφραστεί ως κάλεσμα για πογκρόμ σε βάρος προσφύγων και μεταναστών.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Την ώρα που η χώρα είναι συγκλονισμένη από την απώλεια τουλάχιστον 18 συνανθρώπων μας από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς, είδε το φως της δημοσιότητας η αποτρόπαια πράξη αρπαγής και παράνομης κατακράτησης μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη από αυτόκλητους “πολιτοφύλακες”. Ταυτόχρονα, παρατηρήθηκε στο διαδίκτυο πλήθος περιπτώσεων παρακίνησης σε πράξεις μίσους εναντίον μεταναστών. 

Σε αυτές συμμετείχε και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Παπαδάκης παρακίνησε σε πράξεις μίσους κατά μεταναστών κατηγορώντας τους για παρακώλυση του έργου των πιλότων στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Θεωρούμε αυτονόητη την αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρμόδιων αρχών εναντίον του κ. Παπαδάκη.

Ταυτόχρονα, είναι χρέος όλων μας η προάσπιση του κύρους του Κοινοβουλίου, η διαφύλαξη της τήρησης του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και του Κώδικα Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για να μην αμαυρωθεί ο κοινοβουλευτισμός και πάλι από ενέργειες και νοοτροπίες που μας επιστρέφουν στις πιο μαύρες και σκοτεινές εποχές.

Στο πλαίσιο αυτό, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, ζητάει την παραπομπή στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Πάρη Παπαδάκη. Και παράλληλα ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών από το Πρόεδρο της Βουλής».

Η ανάρτηση Παπαδάκη

Η ανάρτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, με την οποία προκάλεσε αντιδράσεις, έκανε λόγο πως «μετανάστες παρακωλύουν το έργο των πιλότων. Καλώ τα μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα να λάβουμε μέτρα, να είστε σε εγρήγορση για να κάνουμε αυτά που ξέρουμε καλά».

«Σοβαρές πληροφορίες για λαθρομετανάστες που παρακωλύουν το έργο των πιλότων. Καλώ τα μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα να λάβουμε μέτρα, να είστε σε εγρήγορση για να κάνουμε αυτά που ξέρουμε καλά. Αφήστε τους κεραυνούς, έχουμε πόλεμο κύριοι!»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.