Την ώρα που εκτυλίσσεται στη Βουλή η συζήτηση περί Προανακριτικής κατά Καραμανλή για τα Τέμπη, ο Νίκος Πλακιάς, ένας εκ των συγγενών των θυμάτων στο δυστύχημα, απηύθυνε ερώτημα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Με ανάρτηση στο Facebook ο κ. Πλακιάς αναφέρει: «Σήμερα κατά την διάρκεια της συζήτησης ένα ερώτημα πρέπει να τεθεί στον Πρωθυπουργό, ένα ερώτημα που η απάντηση του με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ μπορεί να τον οδηγήσει ενώπιον των ευθυνών του και της κυβέρνησης.
Διαβάστε ακόμα: Καραμανλής: «Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση της δικαιοσύνης - Δεν ολιγώρησα»
Σας δίνω το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε και το όνομα μου κύριοι της αντιπολίτευσης. Το ερώτημα είναι εάν ο ίδιος γνώριζε τι έγινε εκείνο το βράδυ στο πεδίο στα Τέμπη».
Πλακιάς προς αντιπολίτευση: «Στριμώξτε την κυβέρνηση»
Ο κ Πλακιάς συνέχισε διερωτώμενος: «Ήτανε ενήμερος και συμμετείχε σε όλη την διαδικασία του ξεμπαζώματος και του μπαζώματος και την μεταφορά όλων των στοιχείων του εγκλήματος μαζί και τα απομεινάρια των ανθρώπων μας ;
Ναι ή όχι; Ότι και από τα δύο απαντήσει είναι αρκετό να τεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.
Αυτό είναι το σωστό και το αληθινό στοιχείο όλα τα άλλα που θα ακολουθήσουν σήμερα είναι να ξαναδείτε να χειροκροτούν τον Καραμανλή, τον Πρωθυπουργό και όλους τους εμπλεκόμενους, με την λέξη "αθώος" να ακούγεται ξανά όπως στην Εξεταστική, όπως στον Τριαντόπουλο.
Αθώοι και πλημμέλημα αυτά θα ακούτε. Τουλάχιστον στριμώξτε την κυβέρνηση με στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην δικαιοσύνη, ας είναι το δικαστικό συμβούλιο .
Η προανακριτική είναι λάθος, το έχω πει προ καιρού και θα το δείτε και σήμερα και τις επόμενες ημέρες, τουλάχιστον φύγετε με ψηλά το κεφάλι και με μια απάντηση που δεν θα σας την δώσει ποτέ.
Εάν δεν ρωτηθεί θα είστε και εσείς μέρος μιας πολιτικής συγκάλυψης που δεν θα έχει ξαναδεί η χώρα μας».
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ που πλησιάζουν το Ιράν - Ισχυρότερα από ολόκληρους στρατούς
- Το τελευταίο γεύμα θανατοποινίτη προκάλεσε τόσες αντιδράσεις, που καταργήθηκε για όλους
Ρωτήσαμε έναν δικηγόρο πόσο παράνομο είναι να κάνεις σεξ στο αυτοκίνητο
Η Προανακριτική Επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και μπορεί να αναθέσει ειδικότερες έρευνες πάνω στο επίμαχο αντικείμενο σε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ή Εφετών.