Μενού
ellada tourkia simaiies.jpg
EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Tούρκος ναύαρχος ανέφερε ότι «η Ελλάδα μας στρίμωξε, μας νίκησε στο μπρα ντε φερ», σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, σχετικά με τον αντίκτυπο των πρόσφατων διπλωματικών επαφών ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα, αλλά και την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Υποχωρήσαμε. Πού είναι η γαλάζια πατρίδα; Παραδοθήκαμε στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ναύαρχος εν αποστρατεία, Τουρκέρ Ερτούρκ.

«Nα ξέρετε πως παραδοθήκαμε. Η οικονομία χρεοκόπησε. Απομονώθηκε η χώρα. Πρέπει να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Πραγματικά παραδοθήκαμε. Αν μιλάμε για μπρα ντε φερ, η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων μας νίκησε στο μπρα ντε φερ. Πού είναι η Γαλάζια Πατρίδα;», είπε ο Τούρκος ναύαρχος σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Aυτή η κυβέρνηση είχε πει να αναθεωρήσουμε τη Συνθήκη της Λωζάνης. Αυτό ξέρετε είναι μια αναθεωρητική πολιτική. Έτσι, η άλλη πλευρά λέει πως απειλείται, και κυρίως για τα νησιά που βρίσκονται απέναντι από τις ακτές λέει πως “υπάρχει απειλή από την Τουρκία”. Γι' αυτό στρατιωτικοποίησαν τα νησιά», πρόσθεσε ο Ερτούρκ.

Τούρκος ναύαρχος: «Η κυβέρνηση στριμώχτηκε»

«Ποιος έδωσε αφορμή για τη θεωρία αυτή; Αυτές οι βλακώδεις δηλώσεις αυτής της κυβέρνησης. Τώρα μπορούμε να υποχωρήσουμε; Πιστεύω πως όχι. Η κυβέρνηση στριμώχτηκε και παραδόθηκε στην Ελλάδα. Η εικόνα είναι για ”καλή γειτονία” κτλ. αλλά η πλευρά που υποχώρησε είναι η Τουρκία», υπογράμμισε ο ναύαρχος.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα Cumhuryet έγραψε ότι «με την διακήρυξη των Αθηνών νίκησε η Ελλάδα», ενώ Τούρκοι αναλυτές σχολίασαν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ: «Αυτό σημαίνει πως εγκαταλείψαμε τη γαλάζια πατρίδα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA