Μενού
Etrusco
Etrusco | Instagram
  • Α-
  • Α+

Τη Δευτέρα (8/4) απονεμήθηκαν οι Χρυσοί Σκούφοι 2024 στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας σε μια μοναδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Athenaeum InterContinental» με οικοδεσπότες την Κατερίνα Παπουτσάκη και τον Γιώργο Καραμίχο. 

Συνολικά 43 εστιατόρια βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο, αποδεικνύοντας την άνθηση που γνωρίζει η ελληνική γαστρονομική σκηνή, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί και ο αριθμός των βραβείων τα τελευταία χρόνια, καθώς επίσης να γίνουν πιο αυστηρά τα κριτήρια. 

Μάλιστα, η κορυφή φέτος ανήκε με το παραπάνω στον Έκτορα Μποτρίνι αφού το εστιατόριό του στην Κέρκυρα «Etrusco», το εστιατόριό του στην Αθήνα «Botrini’s Athens» και το εστιατόριό του στη Σαντορίνη «Botrini’s Santorini» κατέλαβαν την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας βρίσκονται 17 από τα βραβευμένα εστιατόρια, ενώ 23 σε σημαντικές τουριστικές περιοχές, εννέα εκ των οποίων δε στη Σαντορίνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι εννέα εστιατόρια μπήκαν για πρώτη φορά στην ελίτ των Χρυσών Σκούφων, ενώ πέντε εστιατόρια έχασαν τον περσινό Χρυσό Σκούφο τους. 

Ακόμα 19 εστιατόρια έφτασαν ένα βαθμολογικό σκαλοπάτι πριν τον Χρυσό Σκούφο, κερδίζοντας την τιμητική διάκριση Top Notch, ενώ με τη διάκριση One To Watch για το καλύτερο νέο εστιατόριο τιμήθηκε το αθηναϊκό «Nyn Esti». Chef Pâtissier 2023 ανακηρύχθηκε ο Θοδωρής Μωυσίδης.

Σύμφωνα με τη γευσιγνωστική επιτροπή των Χρυσών Σκούφων στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν περισσότερα καλά εστιατόρια από ποτέ, τα οποία βαθμολογικά βρίσκονται 
στην κλίμακα μεταξύ 14-14,90 με άριστα το 20.

Όσον αφορά τις βαθμολογίες τα περισσότερα εστιατόρια πιάνουν ή βρίσκονται λίγο κάτω από τη βάση που είναι το 15/20, ενώ με αργούς ρυθμούς δείχνει να ανεβαίνει ο αριθμός των εστιατορίων που συγκεντρώνουν υψηλή βαθμολογία, δηλαδή από 16/20 και πάνω. 

Το κόνσεπτ της βραδιάς επικεντρώθηκε σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι γνώσεων ανάμεσα σε δύο ομάδες - η μία απαρτιζόταν από τρεις σεφ και η άλλη απο τρεις ηθοποιούς- που κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις εμπνευσμένες από τη γαστρονομία, χαρίζοντας στιγμές γέλιου στους 300 καλεσμένους. 

Το μοναδικό μενού που απόλαυσαν οι προσκεκλημένοι επιμελήθηκαν ο τριάστερος Ολλανδός σεφ Jacob Jan Boerma, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin και Χρυσό Σκούφο επί σειρά ετών, σεφ Παύλος Κυριάκης και ο executive chef του «InterContinental» Ανδρέας Φίλης.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA