Μενού
Οι κοτομπουκιές του Coqodaq
Οι κοτομπουκιές του Coqodaq | Instagram
  • Α-
  • Α+

Ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη έχει γίνει viral λόγω ενός πιάτου στο μενού του, που «παντρεύει» με έναν ιδιαίτερο τρόπο το φαστ φουντ με την υψηλή γαστρονομία. Ο σεφ είχε την έμπνευση τα προσθέσει στο μενού του μία μερίδα τηγανιτές κοτομπουκιές, με την προσθήκη μίας κουταλιάς χαβιάρι στην κάθε μία.

Έτσι κατάφερε να κάνει ένα από τα πιο δημοφιλή λαϊκά πιάτα της Αμερικής απαγορευτικό για τους περισσότερους, αφού κάθε τεμάχιο (ναι, τεμάχιο), κοστίζει περίπου 25 ευρώ, όπως γράφει η NY Post.

Αυτά τα χρυσά nuggets είναι πλέον το πιο πολυσυζητημένο πιάτο του εστιατορίου Coqodaq. «Έχει γεύση σαν ενισχυμένη κοτομπουκιά Μακ Ντόναλντ. Το χαβιάρι προσθέτει την απαραίτητη αλμύρα, χωρίς να είναι πολύ έντονο», είπε ένας τακτικός θαμώνας στο μέσο.

Η «χρυσή» κοτομπουκιά

Αν και ξεπερνά το μπάτζετ των απλών θνητών, οι περισσότεροι πελάτες που κάθονται στα τραπέζια του Coqodaq, την κουζίνα του οποίου επιμελείται ο βραβευμένος με αστέρι Μισελέν Simon Kim, δεν πτοούνται από την εξωφρενική τιμή, και κατεβάζουν «κουβάδες» από τις τραγανές κοτομπουκιές, με λίγη πανάκριβη σαμπάνια «για να γλιστράει».

Μία ακόμα πελάτισσα βέβαια διαφώνησε με τους επαίνους που έχει αποσπάσει η τελευταία έμπνευση του σεφ. «Στο κάτω κάτω της γραφής είναι μία συνηθισμένη κοτομπουκιά, και το χαβιάρι είναι βέβαια νόστιμο, αλλά τα 25 ευρώ είναι υπερβολικά».

Το εστιατόριο έχει περίπου 400 διαφορετικές φιάλες σαμπάνιας για να συνδυάσετε το τηγανητό κοτόπουλο, μια από τις μεγαλύτερες συλλογές στην πόλη. Ανάμεσά τους είναι ετικέτες όπως οι Jacques Selosse, 1985 KRUG, αλλά και ένα Leclerc Briant Cuvée Abyss που έχει μεστώσει σε ειδικά κουβούκλια στον πάτο του Ατλαντικού Ωκεανού.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA