Μενού
thanasis-papakonstantinou
Θανάσης Παπακωνσταντίνου | Reader.gr
  • Α-
  • Α+

«Στην μέθεξη σαν να μην υπάρχει αύριο», μας καλεί ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου κάθε φορά που ανεβαίνει στην σκήνη. Άλλη μια γεμάτη Τεχνόπολη και άλλη μια συναυλία που θα θυμόμαστε για καιρό (σ.σ. την Παρασκευή 24/5).

Τεχνόπολη, λίγο μετά τις 21:00. Η ουρά στην είσοδο αρκετά μεγάλη, ακόμα κι αν η ώρα είναι περασμένη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, μάτια που λάμπουν, χέρια που χορεύουν και χέρια που κρατιούνται σφιχτά, χαμόγελα και φωνές λίγο πριν την βραδιά που περιμέναμε καιρό. 

«Καλώς ήρθατε. Με την πολύτιμη βοήθεια σας θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια μικρή όαση σήμερα εδώ, μακριά από το ζόφο που μας κυκλώνει τα τελευταία χρόνια», καλησπέρισε το πάντοτε ζεστό κοινό του ο Θανάσης και οι πρώτες μελωδίες του «Όταν χαράζει» μας πήραν από το χέρι και μας ταξίδεψαν σε αχαρτογράφητα μονοπάτια.

thanasis-papakonstantinou-2
Θανάσης Παπακωνσταντίνου | Reader.gr

Με πειρατικές σημαίες να κυματίζουν, με την Μάρθα να τραγουδά για τα παιδιά της Παλαιστίνης, με τον Θανάση να αφιερώνει το «Σκουλαρίκι» στην Γώγου, στον Άσιμο, στον Καλτεζά, λέγοντας «αυτό το τραγούδι είναι για τα πολύπαθα Εξάρχεια».

Η μικρή τελετουργία έχει ήδη ξεκινήσει, «Αυτό να μείνει μεταξύ μας» συμφωνήσαμε και τα τραγούδια μας παρέσυραν σε μια γιορτή που έμοιαζε ικανή να σταματήσει το χρόνο. Η «Ηλιόπετρα», εμπνευσμένη από το ποίημα του Οκτάβιο Πας ήρθε και βούτηξε βαθιά στα σωθικά μας, η «Ανδρομέδα» μας έσυρε στο χορό και όλα είχαν βρει το δρόμο τους. 

Το μαγιάτικο φεγγάρι υψώθηκε στο «Μιλώ για σένα», τα τσίπουρα έρρεαν και οι παλμοί χτυπούσαν δυνατά όσο τραγουδούσαμε με λαχτάρα «Όλα στραβά γινήκανε κι όλα είναι ωραία».

Κάποια κορίτσια ανεβαίνουν στις πλάτες των φίλων τους, λιγοστές φωτοβολίδες κοκκινίζουν την πλατεία, οι μπροστινοί μου απαθανατίζουν την συναυλία για να την ξαναδούν με νοσταλγία μετά από καιρό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς μας δεν θέλει αυτό που ζούμε να τελειώσει.

thanasis-papakonstantinou-3
Θανάσης Παπακωνσταντίνου | Reader.gr

Η νύχτα κλείνει με τον «Διάφανο», ένα κομμάτι που έγραψε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με αναφορές στον περουβιανό ποιητή Σεσάρ Βαλιέχο. Το χειροκρότημα δυνατό και κάπως έτσι δίνουμε ραντεβού για την επόμενη φορά.

Το μουσικό σύμπαν του Θανάση Παπακωνσταντίνου συνεχίζει τις περιορισμένες εμφανίσεις του, στην τελευταία περιοδεία «της Διονυσιακής περιόδου» όπως έχει ο ίδιος ανακοινώσει, στην Θεσσαλονίκη 31 Μαΐου, 1 και 2 Ιουνίου, στο Θέατρο Λυκαβηττού 78, 9 Ιουνίου, στο Θέατρο Βράχων 14, 15 και 16 Ιουνίου και στο Helmos Mountain Festival 23 Ιουνίου.

Παρέα με το «υπερσχήμα» του Μάρθα Φριντζήλα, Γιάννη Λίταινα, Αλέξανδρο Κτιστάκη στο τραγούδι και τους μουσικούς Δημήτρη Μυστακίδη (ακουστική κιθάρα), Κωνσταντή Πιστιόλη (κλαρίνο, γκάιντα), Νίκο Δημηνάκι (σαξόφωνα), Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα), Βάσω Δημητρίου (ηλεκτρική κιθάρα), Θανάση Βόλλα (λαούτο, μπουζούκι), Αποστόλη Γιάγκο (πλήκτρα), Γιώργο Αγγελάκη (τρομπόνι, ακορντεόν), Λεωνίδα Κυρίδη (μπάσο), Φοίβο Άνθη (τύμπανα).

thanasis-papakonstantinou-4
Θανάσης Παπακωνσταντίνου | Reader.gr
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA