Μενού
Η Eden Golan εκπροσωπεί το Ισραήλ στην Eurovision 2024
Η Eden Golan εκπροσωπεί το Ισραήλ στην Eurovision 2024 | (Instagram @golaneden)
  • Α-
  • Α+

Στόχος αποδοκιμασιών έχει γίνει η Έντεν Γκολάν, η τραγουδίστρια που εκπροσωπεί φέτος το Ισραήλ στην Eurovision 2024, εν μέσω της εμπόλεμης κατάστασης της χώρας της με την Παλαιστίνη.

Η EBU εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα αναφέροντας -μεταξύ άλλων- ότι η απόφαση να συμμετέχει το Ισραήλ φέτος στον διαγωνισμό είναι ευθύνη των αρμόδιων της διοργάνωσης και όχι της αποστολής της χώρας.

Η επίσημη ανακοίνωση της EBU για τη συμμετοχή του Ισραήλ

«Η EBU αναγνωρίζει τα έντονα συναισθήματα που προκαλούνται στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision και την ισχυρή αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει η συμμετοχή του Ισραήλ.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται για τη συμμετοχή των χωρών στη διοργάνωση αφορά τους ιθύνοντες της EBU και όχι τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή κακομεταχείρισης ή παρενόχλησης σε βάρος των συμμετεχόντων, στο διαδίκτυο ή εκτός και δεσμευόμαστε να προωθήσουμε ένα ασφαλές, με σεβασμό και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον.

Υποστηρίζουμε τον εποικοδομητικό διάλογο και την υποστήριξη των καλλιτεχνών, υπογραμμίζοντας την αποστολή του Διαγωνισμού που είναι η ένωση μέσα από τη μουσική».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA