Μενού
septicflesh
Λεπτομέρεια της αφίσας της ιστορικής συναυλία των SepticFlesh στο Ηρώδειο | @septicfleshband
  • Α-
  • Α+

Από το πρωί της Δευτέρας όλοι οι οπαδοί της metal στην Ελλάδα είναι με μια έκφραση στα χείλη: «Τι θα ζήσουμε ρε φίλε»; Και δεν είναι καθόλου υπερβολική η συγκεκριμένη έκφραση αν αναλογιστεί κανείς πως το επιβλητικό Ωδείο του Ηρώδου Αττικού ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του σε μια αμιγώς metal μπάντα (και μάλιστα extreme) και αυτή είναι οι SepticFlesh οι οποίοι μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του Koen Schoots θα δώσουν μια μοναδική παράσταση που θα ενώνει τον σκληρό ήχο με την κλασσική μουσική στη σκιά της Ακρόπολης!

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε την απαραίτητη άδεια προκειμένου το ελληνικό συγκρότημα του ακραίου ήχου να γεμίσει με τη μουσική του ένα χώρο Ιερό. Όπως ανακοίνωσε το συγκρότημα η παράσταση – συναυλία θα δοθεί ο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 και θα συμμετάσχει και το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι SepticFlesh, ένα συγκρότημα με τεράστια καριέρα και στο εξωτερικό, το 2019 είχαν δώσει στο «Μetropolitan Theater of Mexico city» ανάλογη συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μεξικό, με 140 μουσικούς και 40μελή χορωδία. Τη συγκεκριμένη παράσταση, υπό τον τίτλο «Infernus Sinfonica MMXIX», είχαν παρακολουθήσει 3.200 φίλοι του συγκροτήματος (ήταν Sold Out) και είχε μαγνητοσκοπηθεί.

Ιθύνων νους πίσω από το συγκεκριμένο project είναι ο Χρήστος Αντωνίου ο οποίος βρέθηκε στην 32η θέση της λίστας με τους 50 σπουδαιότερους συνθέτες της metal μουσικής που συνέταξε το μουσικό περιοδικό loudwire, ανάμεσα σε Ιερά Τέρατα του συγκεκριμένου μουσικού είδους όπως οι Tony Iommi (Black Sabbath), Ronnie James Dio, Bruce Dickinson (Iron Maiden), Steve Harris (Iron Maiden), Lemmy Kilmister (Motorhead), Ihsahn (Emperor), Dave Mustaine (Megadeth), James Hetfield (Metallica), Rob Halford (Judas Priest) και πολλοί άλλοι!

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο συνθέτης και κιθαρίστας των SepticFlesh είχε τονίσει πως θα ήθελε να υπάρξει ένας χώρος που να μπορέσει να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο project και στην Ελλάδα (όπως και στο Μεξικό) αλλά είναι δεδομένο πως η επιλογή του Ηρωδείου θα ξεπέρασε και τις δικές του προσδοκίες, όπως, άλλωστε, και των οπαδών του συγκροτήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA