Μενού
  • Α-
  • Α+

Οποιος ελπίζει για μια συνέχεια του «Dumbo» δια χειρός Τιμ Μπάρτον δεν πρέπει να είναι αισιόδοξος... Μιλώντας στο Φεστιβάλ Lumière στη Λυών μετά την παραλαβή του Prix Lumière, ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι η ταινία του 2019 πιθανότατα σήμανε το τέλος της μακροχρόνιας δημιουργικής σχέσης του με την Disney. Ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα ως animator στη Disney πριν τον προσλάβει η Warner Bros για να κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σε ζωντανή δράση στο "Pee-Wee's Big Adventure". Επέστρεψε για να δουλέψει με την Disney σε ταινίες όπως «Ed Wood», «The Nightmare Before Christmas», «Alice in Wonderland», «Frankenweenie» και πιο πρόσφατα, «Dumbo».

Διαβάστε ακόμη: The Crown: Νέες αποκαλύψεις για την 5η σεζόν - Το ερωτικό τηλεφώνημα Καρόλου-Καμίλας και η οργή στο Μπάκιγχαμ

Ο Μπάρτον πιστεύει ότι το τοπίο της διασκέδασης έχει μετατοπιστεί σε σημείο που δεν έχει πλέον νόημα να συνεργάζεται με τον γίγαντα της διασκέδασης. Εξήγησε ότι η εμπειρία του στο «Dumbo» τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι η Disney είχε γίνει πολύ μεγάλη γι' αυτόν, αποκαλώντας μάλιστα την εταιρεία … ένα «μεγάλο φρικτό  τσίρκο!», σύμφωνα με το indiewire.com.

Ενόσω γύριζε το «Dumbo το ελεφαντάκι» για το στούντιο, ο Μπάρτον συνειδητοποίησε «ότι εγώ ήμουν ο Ντάμπο, ότι δούλευα σε αυτό το μεγάλο φρικτό τσίρκο και έπρεπε να ξεφύγω». «Αυτή η ταινία είναι αρκετά αυτοβιογραφική σε ένα ορισμένο επίπεδο» σχολίασε.