Ταξιδεύουμε πίσω στο 2000 και την αρχή της νέας χιλιετίας. Το “Napster” εισήγαγε την πειρατεία στο ιντερνετικό λεξικό, στο Κωνσταντίνου και Ελένης προετοίμαζαν το εγχώριο σύμπαν για «το τέλος του κόσμου» και ο Άρης Θεσσαλονίκης συμπλήρωνε 30 χρόνια χωρίς τίτλο.
7 χρόνια πριν, οι Guy-Manuel de Homem-Christo και Thomas Bangalter είχαν γεννητούρια, χαρούμενοι μπαμπάδες του ηλεκτρονικού παιδιού που ονομάστηκε Daft Punk.
Έκαναν ντεμπούτο το 1997 με το Homework, με τα κομμάτια "Around the World" και "Da Funk" να λαμβάνουν πολύ θετικό feedback.
Από το 1999, το γαλλικό ντουέτο αποφάσισε να κρυφτεί πίσω από τις ρομποτικές φιγούρες, με τις στολές τους να μπλοκάρουν τα μιντιακά φώτα και τις συνεντεύξεις. Ακόμα κι αν είναι δύο κλικ μακριά τα πραγματικά τους πρόσωπα, οι Daft Punk έμειναν στην ιστορία ως ρομπότ.
Δύο Ρομπότ στο Τόκιο
Το 2000 προσγειώνονται στην Ιαπωνία και περπατούν χαμένοι στους δρόμους του Τόκιο, σε ένα ταξίδι που έμοιαζε με πρίκουελ του “Lost In Translation”.
Διαβάστε επίσης: Όταν η Σοφία Κόπολα πήρε τον Αλ Πατσίνο για να βρει τον χαμένο Μπιλ Μάρεϊ
Η φήμη τους δεν είχε φτάσει ακόμη στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Για τους Ιάπωνες, ήταν απλώς δύο ρομπότ που περιφέρονταν στους δρόμους, μια εικόνα που 25 χρόνια πριν έμοιαζε παράταιρη, σήμερα ίσως να μην προκαλεί καν έκπληξη.
Ο φακός του Tetsuro Sato κατέγραψε την βόλτα δύο ρομπότ μέσα στο καθημερινό χάος του Τόκιο, την οποία δημοσίευσε στο περιοδικό Crossbeat τον Μάρτιο του 2001. Ο Sato ήταν ήδη γνωστός για την ικανότητα του να αποτυπώνει το πνεύμα της πόλης. Αυτή τη φορά όμως, είχε βρει και τις ιδανικές μούσες για να το πλαισιώσει.
H συνάντηση με τον παιδικό τους ήρωα
Οι Daft Punk δεν ταξίδεψαν στο Τόκιο μόνο για σουλάτσο, αλλά και για να γνωρίσουν τον παιδικό τους ήρωα Leiji Matsumoto, τον θρυλικό καλλιτέχνη manga που έφυγε από την ζωή 2 χρόνια πριν. Κι όταν του πρότειναν να συνεργαστούν, φημολογείται ότι του είπαν «πες το βρε manga, βρε manga μου το ναι». Σόρι.
Δούλεψαν παρέα πάνω στο Interstella 5555, μια ταινία που αφηγείται την ιστορία μιας anime μπάντας εξωγήινων και μοιάζει με μια όπερα επιστημονικής φαντασίας που ξεδιπλώνει άρτια το λιμπρέτο της στο Discovery, το δεύτερο άλμπουμ των Daft Punk, το οποίο αποτελεί ένα γράμμα αγάπης με παραλήπτη τα ιαπωνικά anime και τη γαλλική ηλεκτρονική μουσική. Ένας δίσκος που πήρε το όνομα του λόγω της επιθυμίας των μάγων από την Γαλλία να χαρίσουν στο κοινό τους το δώρο της εξερεύνησης και να ανακαλύψουν εκείνοι όλα όσα θέλουν να ανακαλύψουν.
Όσον αφορά την εμπειρία τους στην Ιαπωνία, το Τόκιο στα μάτια τους μπορεί να είναι ένα μέρος που δεν καταλάβαιναν ακριβώς, αλλά απολάμβαναν σε κάθε τους επίσκεψη. Στη ματιά τους, η μουσική είναι κάτι σαν παγκόσμια ταυτότητα και δεν γνωρίζει σύνορα. «Θέλουμε να συνδεθούμε μέσα από αυτή και να αλληλεπιδράσουμε παρότι δε μιλάμε την ίδια γλώσσα. Είναι καλό για τον κόσμο να ταξιδεύει και να μοιράζεται ιδέες γύρω από τη μουσική και την τέχνη. Ίσως έτσι καταφέρουμε να βρούμε ειρήνη», ανέφεραν σε συνέντευξη τους.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.