Την είδηση του θανάτου της Μίλβα έκανε γνωστή η κόρη της, Μαρτίνα, προσθέτοντας ότι η μητέρα της ήταν άρρωστη εδώ και καιρό. Όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην είδηση, με αναφορά στις συνεργασίες της με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως τους Βαγγέλη Παπαθανασίου, Ένιο Μορικόνε, Φράνκο Μπατιάτο και Τζόρτζιο Στρέλερ. 
Το 2010 η ίδια είχε γράψει: «Μετά από πενήντα χρόνια αδιάκοπης δραστηριότητας, χιλιάδες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις τουλάχιστον στο μισό πλανήτη, εκατό δίσκους σε επτά διαφορετικές γλώσσες, αποφάσισα να βάλω μια τελεία στην καριέρα μου». Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια της ιταλικής μουσικής, μαζί με την Μίνα και την Ορνέλα Βανόνι.
Ταλέντο του κινηματογράφου, της ελαφριάς μουσικής (με έντεκα συμμετοχές στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο) και του θεάτρου, η Ιταλία ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την Μίλβα με τον δέοντα σεβασμό.
- Ομαδικός βιασμός στα Χανιά: Ενώπιον ανακριτή οι κατηγορούμενοι - Σοκαριστικά βίντεο στο κινητό του ενός
- Όσκαρ 2026: Ο Σον Πεν κέρδισε το τρίτο του βραβείο αλλά δεν πήγε να το παραλάβει - Οι φήμες για την απουσία του
- Όσκαρ 2026: Ο θρίαμβος της ταινίας «Η Μια Μάχη Μετά την Άλλη» και όσα έγιναν τη μεγάλη βραδιά
- Ελίνα Παπίλα για Γιώργο Λιάγκα: «Μετά από μια διαδρομή τόσων ετών, έτσι φανταζόσουν τη ζωή σου;»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.