Μενού
manxatan
  • Α-
  • Α+

«Η συγκλονιστική περιπέτεια του νεαρού Σταμάτη, που φεύγει στη Νέα Υόρκη για να ζήσει με μια θεία του, που έχει παντρευτεί εκεί, έναν ιδιοκτήτη σουπερμάρκετ. Τα πράγματα, όμως δεν έρχονται όπως το έχει ονειρευτεί. Ξαφνικά βρίσκεται χαμένος στη μεγαλούπολη». Αυτό αναφέρει η σύνοψη του «Χαμένοι στο Μανχάταν», της ταινίας που γύρισε ο Γιάννης Δαλιανίδης κυριολεκτικά, στο Μανχάταν, το 1987.

Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν ο Στέφανος Στρατηγός, στο ρόλο του θείου του «Σταμ» και η Ρίκα Διαλυνά, ως η «Σου», η γυναίκα του. Ο «Σταμ» ήταν ο Σταμάτης Γαρδέλης, ενώ και οι Στιβ Ντούζος, Ελένη Τσαβαλιά, εμφανίζονταν σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Τώρα, θα αναρωτιέστε αν η ταινία είναι κωμωδία, δράμα, θρίλερ ή λίγο απ' όλα. Σωστά αναρωτιέστε. Επειδή τα λόγια είναι δύσκολο να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει στο «Χαμένοι στο Μανχάταν», θα χρησιμοποιήσουμε σκρινσοτ.

Η Ρίκα Διαλυνά και ο Στέφανος Στρατηγός πλακώνονται στα λόγια. Αναφέρονται ατάκες για το μόριο του Στρατηγού. 

δαλιανιδης2

Ο Στίβ φλερτάρει μια ταμία από το σουπερμάρκετ του Στρατηγού. Στο επόμενο πλάνο την παίρνει φαλάγγι στους δρόμους του Μανχάταν. Καθόλου τρομακτικό όλο αυτό (#νοτ).

δαλιανιδης1

Ο Σταμ έχει μόλις φτάσει - κυριολεκτικά, τον έχουν φέρει από το αεροδρόμιο - και ο θείος του λέει ότι «η Αμερική θέλει δουλειά για να επιβιώσεις». Τον προετοιμάζει για σκλαβάκι του.  

δαλιανιδης3

Πάνε τον Σταμ σε ένα σκυλάδικο, το πιο παρακμιακό που υπάρχει σε όλα τα States. Για να του δείξουν πως διασκεδάζουν στο Αμέρικα. 

δαλιανιδης4

Η Ελένη Τσαβαλιά δέχεται παρενόχληση από το σύντροφο της μητέρας της. Φεύγει από το σπίτι. 

δαλιανιδης5

Δεν θα σας πω τι γίνεται με τον Σταμ και αν θα καταφέρει να την παλέψει με τον θείο του, που τον έβαλε να δουλέψει στο σουπερμάρκετ από το πρώτο 24ωρο που πάτησε το πόδι του στη Νέα Υόρκη. Η συνεργασία αυτή δεν θα πάει καλά. Καθόλου καλά.

Τι ήταν το «Χαμένοι στο Μανχάταν»

Πρόκειται για μια παραγωγή βίντεο, με σπόνσορα το σουπερμάρκετ ελληνικών προϊόντων Τιτάν - γυρίστηκε και μέσα στο σούπερμαρκετ -  που εμφανίστηκε στα αθηναϊκά βίντεοκλαμπ και με συνοπτικές διαδικασίες, εξαφανίστηκε, ως μια από τις χειρότερες παραγωγές εκείνης της εποχής. Θα παραδεχτούμε πάντως, τον Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος σε εμφάνιση του στην κρατική τηλεόραση, παραδέχτηκε πως οι ταινίες που έκανε για το βίντεο, δεν ήταν καθόλου καλές.

Πού μπορώ να δω το «Χαμένοι στο Μανχάταν»;

Δεν είναι εύκολο, αλλά υπάρχει τρόπος. Εγώ πχ, είδα τα σημαντικότερα σημεία της ταινίας μέσα από το YouTube της - φοβερής - comedian, Ειρήνης Ξυγκάκη!

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA