Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Χοακίν Φίνιξ, για την επιτυχημένη ταινία Τζόκερ, εκτός από την υποκριτική, ασχολείται ενεργά και με την προώθηση της vegan διατροφής, συμμετέχοντας σε καμπάνιες. Όπως δήλωσε ο ηθοποιός στην εφημερίδα The Sunday Times, η αποφάση να είναι χορτοφάγος δεν πρόκειται να επηρεάσει τον γιο του, αφού δεν σκοπεύει να τον πιέσει να ακολουθήσει τα χνάρια του. 

Διαβάστε ακόμη: Friends Reunion: Η Lisa Kudrow έπρεπε να ψάξει στο Google για να τραγουδήσει με τη Lady Gaga

O Φίνιξ και η σύντροφός του, Ρούνεϊ Μάρα, που έγιναν γονείς τον περασμένο Σεπτέμβριο, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Λοιπόν, σίγουρα ελπίζω ότι θα γίνει, αλλά δεν θα επιβάλω τις πεποιθήσεις μου στο παιδί μου. Δεν νομίζω πως είναι σωστό». Ωστόσο, παρ΄όλο που δηλώνει πως θα μείνει αμέτοχος, δεν φαίνεται πρόθυμος να τον αφήσει, εντελώς, να διαλέξει τρόπο ζωής ο γιος του. «Δεν πρόκειται να τον κατηχήσω στην ιδέα πως οι αλυσίδες fast food έχουν "χαρούμενα γεύματα", γιατί δεν υπάρχει τίποτα χαρωπό σε αυτό το γεύμα. Οπότε δεν πρόκειται να διαιωνίσω το ψέμα, αλλά παράλληλα δεν θα τον υποχρεώσω να γίνει vegan. Θα τον υποστηρίξω. Αυτό είναι το πλάνο μου». 

Υπενθυμίζεται πως ο Χοακίν Φίνιξ, συμμετείχε πέρυσι στην καμπάνια της Peta, που καλούσε τον κόσμο να στραφεί στη vegan διατροφή. «Όλοι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο, ξεκινώντας από το τι τρώνε. Αλλάξτε τον κόσμο από την κουζίνα σας, γίνετε vegan». Μάλιστα, στην αποδοχή του Όσκαρ, η ευχαριστήρια ομιλία του του είχε viral ενώ όπως είχε μεταδώσει το περιοδικό Variety, ο ηθοποιός ήταν εκείνος που έπεισε την Ένωση Ξένων Συντακτών του Χόλιγουντ να σερβίρει για πρώτη φορά στα 77 χρόνια Χρυσών Σφαιρών, ένα vegan μενού για το δείπνο στο Beverly Hilton Hotel. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA