Μενού
  • Α-
  • Α+

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση που πήρε ο Αρης Σερβετάλης να αποσυρθεί από τον «Ρινόκερο», μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που ορίζουν ότι τα θέατρα θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους. Ο ηθοποιός, Αρης Σερβετάλης, ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί τον διαχωρισμό των ανθρώπων και γι' αυτό πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την παράσταση, με την παραγωγή ήδη να αναζητεί τον αντικαταστάτη του. 

Διαβάστε ακόμη: Αρης Σερβετάλης: Η υποκριτική και η υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται λέει ο Αντώνης Καφετζόπουλος

Αυτή τη φορά ο Χάρης Τζωρτζάκης, με ανάρτησή του στο Twitter, τα βάζει με τον συνάδελφό του, γράφοντας: «Αναμένουμε δήλωση του Σερβετάλη που να λέει ότι δεν ξαναπάει στο Άγιον Όρος γιατί δεν δέχεται τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε άντρες και γυναίκες». Ο Χάρης Τζωρτζάκης μίλησε και στην εκπομπή T-Live για την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποσυρθεί από την παράσταση. «Στο Άγιον Όρος υπάρχει ένας αποκλεισμός εδώ και αιώνες που απαγορεύει στις γυναίκες να εισέλθουν σε έδαφος της πατρίδας μας. Δεν είδα ποτέ καμία δήλωση που να λέει ότι “εγώ δεν θα ξαναπάω μέχρι να αρθεί ο αποκλεισμός των γυναικών”», ανέφερε ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει  και κρίνεται γι’ αυτά που πράττει. Α λα καρτ όμως δικαιώματα και α λα καρτ αντίδραση για την ελευθερία δεν υπάρχει».

Πώς απαντά στον Αρη Σερβετάλη η Χρύσα Ρώπα 

Νωρίτερα και η ηθοποιός, Χρύσα Ρώπα, αναφέρθηκε στην απόφαση του Αρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος». Η Χρύσα Ρώπα μιλώντας για το θέμα που προέκυψε, αφού αποκάλυψε ότι έχει χάσει τρεις παιδικούς της φίλους, από κορονοϊό, επειδή ήταν ανεμβολίαστοι, τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της απόφασης του ηθοποιού.

«Καταλαβαίνω να βλάψει το ταμείο του θεάτρου. Το καταλαβαίνω αυτό. Αυτό, αυτό το νέο μέτρο. Αλλά ιδεολογικά κάποιος να σηκωθεί να φύγει; Γιατί να φύγει; Επειδή οι ανεμβολίαστοι δεν... Προφανώς, δεν θέλουν και οι ανεμβολίαστοι, να μπουν στο θέατρο. Αυτά είναι κάποια μέτρα που ελήφθησαν... Δίκαια ή άδικα είναι ο μόνος τρόπος κατά τη γνώμη των ειδικών, των γιατρών, να λάβουν τα μέτρα τους για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα, το οποίο είναι παγκόσμιο» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Αlpha.

Παράλληλα η ηθοποιός φανερά, φορτισμένη είπε: «Εχω χάσει τρεις φίλους, παιδικούς μου φίλους στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι δε εμβολιάστηκαν για θρησκευτικούς λόγους, και το πληρώσανε. Οι επιλογές μας στη ζωή έχουν συνέπεια. Όλες οι επιλογές μας».

Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις της Φαίης Κοκκινοπούλου και του Αντώνη Καφετζόπουλου, που με τη σειρά τους στάθηκαν στο πλευρό των συναδέλφων τους που ουσιαστικά έμειναν χωρίς δουλειά λόγω της απόφασης του Αρη Σερβετάλη. «Η υποκριτική και η υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται», αναφέρει ο Αντώνης Καφετζόπουλος στην ανάρτησή του στο Facebook, η οποία είναι σε κόκκινο πλαίσιο με ρινόκερους.

Η Φαίη Κοκκινοπούλου τον κατακεραύνωσε για την κίνησή του να αποχωρήσει από την παράσταση, καυτηριάζοντας την απόφασή του, την ώρα που πολλοί συνάδελφοί τους κι όχι μόνο μαστίζονται από την ανεργία. Η Φαίη Κοκκινοπούλου πήρε θέση και με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, επέκρινε τη στάση του συναδέλφου της και μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι». Επιπλέον, η ηθοποιός γράφει πως ο Αρης Σερβετάλης ήταν ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα στα 20 άτομα που εργάζονταν στην παράσταση «Ρινόκερος»!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA