Μενού
  • Α-
  • Α+

Με αφορμή τα περιστατικά κακοποιήσεων σε ιδρύματα με ΑΜΕΑ και το βίντεο κακοποίησης αυτιστικού ατόμου σε ίδρυμα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η Νένα Χρονοπούλου τόνισε - μεταξύ άλλων - στη Super Κατερίνα πως επιβάλλεται η αλλαγή της νομοθεσίας.  

Διαβάστε ακόμη: Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Ήμουν ένα κορίτσι σκοτεινό, έχω δεχθεί body shaming

«Πονέσαμε όλοι όσοι είδαμε το βίντεο, αγανακτήσαμε, ντραπήκαμε, κλονιστήκαμε. Γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία λειτουργίας αυτών των κέντρων», είπε χαρακτηριστικά η Νένα Χρονοπούλου, μητέρα και η ίδια ενός 17χρονου παιδιού με ειδικές ικανότητες.

Μάλιστα, όλα αυτά τα χρόνια η ίδια προασπίζεται ενεργά τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, ενώ με τον σύζυγό της, Τάσο Μητρόπουλο έχουν δημιουργήσει το «Υποστηρικτικό και Κοινωνικό δίκτυο ΑμεΑ» για τη στήριξη αυτών των ατόμων. 

«Το παιδί μου είναι πλέον 17 ετών. Έχει περάσει και από καλά κέντρα και από κακά. Έχω δει τον Χρήστο ταλαιπωρημένο, έχω καταλάβει ότι δεν περνάει καλά, έχω δει σημάδια επάνω του, το πήρα το παιδί μου από εκεί, αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.

Εμένα το παιδί μου είχε αλλάξει χαρακτήρα όταν πήγαινε σε εκείνο το κέντρο, έκανε πέντε χρόνια να συνέλθει, ποιος ξέρει τι έβλεπε», αποκάλυψε η Νένα Χρονοπούλου, επισημαίνοντας πως «ο Χρηστάκης με έβαλε σε ένα δρόμο που είναι ευλογημένος, τον μαθαίνω να αποδέχεται τον εαυτό του όπως είναι, να αγαπάει και να του φτάνουν λίγα πράγματα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA