Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο επιτυχημένος σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Κυψέλη» και μίλησε για την κακοποίηση της μητέρας του από τον πατέρα του, τη μάχη που έδωσε με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και πώς κατάφερε να τα ξεπεράσει. «Κάποτε υπήρχαν πολλά ταμπού. Ήταν ταμπού να είσαι γκέι, ήταν ταμπού να είσαι ναρκομανής, ήταν ταμπού να είσαι αλκοολικός, ήταν ταμπού να είσαι πιο βαρύς», δήλωσε ο γνωστός σχεδιαστής, αποκαλύπτοντας στη συνέχεια πως η μητέρα του υπήρξε θύμα κακοποίησης από τον πατέρα του.

«H μητέρα μου. Είπε ένα τεράστιο ''όχι''. Είπε: ''Θα πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου και το παιδί μου και θα φύγω από μια κακοποιητική σχέση''. Το βίωσα κινηματογραφικά όλο αυτό. Μέχρι τα εννέα μου χρόνια που η μητέρα μου ξαναπαντρεύτηκε, είχαμε ένα πίσω-εμπρός με τον πατέρα μου. Διατηρώ άριστες σχέσεις μαζί του. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, απλά, όπως λέει η μητέρα μου, τότε ήταν μικροί και οι δύο και δεν ταίριαζαν. Τη δεκαετία του ’60, όμως, μια γυναίκα δεν έπαιρνε την απόφαση να φύγει από έναν γάμο με ένα παιδί. Τότε ήταν και οι δύο 25 ετών. Τα κατάφερε. Δουλεύοντας σκληρά, τα κατάφερε και μάλιστα επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο, γιατί ήταν πολύ όμορφη και θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα», εξομολογήθηκε ο Βασίλης Ζούλιας.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλης Ζούλιας: Θα ντύσει με τις δημιουργίες του πρωταγωνίστριες του «Emily in Paris»

«Η μητέρα μου ζήτησε την έγκρισή μου για τον επόμενο σύντροφό της. Θυμάμαι ότι με πήγε σε ένα ζαχαροπλαστείο με τον κύριο Μάκη. Αφού τον γνώρισα, να είναι καλά, μας άφησε πρόπερσι, μου είπε ότι σκέφτεται να τον παντρευτεί, αλλά πρώτα ήθελε τη γνώμη μου. Είπα αμέσως ''ναι''. Είχε μια πολύ ευτυχισμένη ζωή μαζί του, μέχρι που τον χάσαμε πρόπερσι. Ανέπτυξα πολύ ισχυρούς δεσμούς μαζί του. Ηταν και αυτός σαν πατέρας μου».

Ο Βασίλης Ζούλιας μίλησε και για τη μάχη του με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, τονίζοντας: «Αν παραδεχτείς την αδυναμία σου, αμέσως μετά αποκτάς δύναμη. Πρέπει να πατώσεις συναισθηματικά και να μην αντέχεις άλλο. Είχα φτάσει σε τέτοιο σημείο. Έκανα χρήση ναρκωτικών για πολλά χρόνια κι αλκοόλ. Μέχρι που στα 29 μου, το 1992 σταμάτησα. Εφτασα σε πάτο».

«Δεν είμαι σε θέση να δώσω συμβουλή και δεν την άκουσα ποτέ. Σήμερα είναι πολύ εύκολο να ζητήσει κάποιος βοήθεια. Αν μπορώ να εμπνεύσω κάποιον και να πει ότι ο Βασίλης είναι 30 χρόνια καθαρός, ίσως να τo κάνω κι εγώ. Πατώντας ένα κουμπί μπορεί κάποιος να βρει πολύ εύκολα βοήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός σχεδιαστής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA