Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Λευτέρης Ελευθερίου μίλησε στο Στούντιο 4 για τη συνεργασία που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και για το ελληνικό #MeToo, λέγοντας χαρακτηριστικά «Μπορεί η δημοσιότητα και η αναγνωσιμότητα και η αγάπη του κόσμου να θολώνουν κάπως τα νερά. Μας παίρνουν τώρα τηλέφωνο για τον καθένα. Μας παίρνουν για τον κύριο Φιλιππίδη, μας παίρνουν για τον κύριο Χαϊκάλη να μιλήσουμε εμείς οι ηθοποιοί. Για να συντηρείται ένα περιβάλλον, δεν συντηρείται μόνο από τους ηθοποιούς. Είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης», είπε αρχικά ο γνωστός ηθοποιός.

«Πρέπει να βγουν και οι άνθρωποι που τόσο καιρό τους στήριζαν, δηλαδή δεν τους στηρίζαμε μόνο εμείς. Το λέω με παράπονο γιατί κάθε τόσο χτυπάει το τηλέφωνο να μιλήσουμε με ανθρώπους και μετά λένε "τους κανιβαλίζεις" και δεν έχουν άδικο που το λένε γιατί ακόμα δεν έχουν περάσει δικαστήριο, δεν έχει γίνει δικαστήριο να δικαστούν αυτοί οι άνθρωποι να φανεί. Και λέμε, λέμε, λέμε, παίζεται το όνομά τους έξι μήνες, έχουν καταστραφεί καριέρες που μπορεί να αποδειχθεί στο δικαστήριο αυτό που έλεγε ο κύριος Σόμπολος για ανθρώπους που μπορεί να έχουν καταστραφεί και τελικά ανακαλύπτουμε ότι είναι αθώοι».

Διαβάστε ακόμη: Κώστας Αρζόγλου για Γιώργο Κιμούλη: «Οι άνθρωποι που τον έχουν καταγγείλει είναι αξιέπαινοι»

Όσον αφορά τη συνεργασία που είχε ο ίδιος με τον Πέτρο Φιλιππίδη ο Λευτέρης Ελευθερίου είπε πως «Είχα πει πως πέρασα πάρα πολύ δύσκολα, μου φάνηκε λίγο δεσποτικός ο τρόπος του κύριου Φιλιππίδη στις πρόβες. Θα μπορούσε να υπάρχει ένα όργανο, που να επιβλέπει. Θα μπορούσε να είναι λίγο πιο μαλακός. Πώς αλλάζουν και τα εκπαιδευτικά μέσα στα σχολεία και αλλάζουν και οι δάσκαλοι; Θα μπορούσε να είναι πιο ήρεμος ο τρόπος που γίνεται μια δουλειά».

«Όταν μπαίνεις σε μια δουλειά, που δεν υπάρχει κάποια σύμβαση που να προασπίζει τα δικαιώματά σου κι αυτό ξεκινά κι από τον παραγωγό κι από τον σκηνοθέτη. Ειπώθηκε αυτό "παιδιά αν δεν ταιριάζουμε ή δεν συνεργαζόμαστε, φεύγετε". Δεν υπάρχει κάτι να προασπίζει τη δουλειά σου. Μόνο το Σωματείο, το οποίο μάλλον υπολειτουργούσε. Τώρα με τον Σπύρο Μπιμπίλα λειτουργεί πολύ καλύτερα και ελπίζω και να λειτουργήσει και στο μέλλον. Θέλω να πω ότι δεν είχαμε ασπίδα προστασίας οπότε αυτό δημιουργούσε αμέσως την ευκολία σε κάποιον να διώξει κόσμο. Δεν μπορώ να πω ότι είχα αυτό που βίωσαν άλλοι. Πρέπει να υπάρχει ένα όργανο να προστατεύει τον άνθρωπο. Έκανα υπομονή και θεώρησα ότι εφόσον μεγαλουργεί αυτός ο άνθρωπος τριάντα χρόνια, εγώ είμαι λάθος, με έπιανε το ενοχικό», εξήγησε ο γνωστός ηθοποιός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA