Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Σπύρος Νικολαΐδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» που παρουσιάζει η Νίκη Λυμπεράκη. Ο ηθοποιός που φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά του Mega «Η Γη της ελιάς» αναφέρθηκε στο bullying που είχε βιώσει σε μικρή ηλικία, λέγοντας πως «τα γέλια των συμμαθητών μου με στοιχειώνουν ακόμα και τώρα».

Διαβάστε ακόμη: Η Γη της Ελιάς - Σπύρος Νικολαΐδης: Το άγνωστο παρασκήνιο της πρώτης ερωτικής σκηνής με την Αντζελα Γκερέκου

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ γελάκια και ψιθύρους πίσω από την πλάτη μου. Και όμως, αυτά τα γελάκια με στοιχειώνουν ακόμη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός. «Θέλω να πω κάτι. Ακόμη και σήμερα το έχω ακούσει πάρα πολλές από τότε που βγήκα να μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία. Έχει τύχει να με κοροϊδέψουν και γνωστοί μου και να μου πούνε δύο μέτρα παλικάρι, δυνατός, γεροδεμένος, πετυχημένος είναι δυνατόν να σε κοροϊδεύουν; Δεν μας τα λες καλά», είπε ο ηθοποιός για να συνεχίσει: «Κι όμως γιατί πρέπει να υπάρχει αυτό το στερεότυπο; Επειδή κάποιος είναι ψηλός, όμορφος και γεροδεμένος δεν μπορεί να φάει bullying; Δεν θεωρώ πως υπάρχει ειδική ομάδα για να φάει bullying. Δεν είναι πάντα νταήδες αυτοί που το κάνουν».

Τα παιδιά δεν μιλάνε στους γονείς τους, νιώθουν ότι δεν θα τους βοηθήσει κανείς. Μου στέλνουν πάρα πολλά παιδιά και μου λένε για το bullying που βιώνουν. Τους είναι πολύ πιο εύκολο να το πουν σε έναν ξένο παρά στους γονείς. Όταν ήμουν μικρός δεν ζήτησα ποτέ βοήθεια από κανέναν. Γινόμουν όλο και πιο σκληρός. Μεγαλώνοντας βίωσα bullying από ομάδες ανθρώπων που μας στοχοποιούσαν στη γειτονιά μέσω σωματικής βίας, μέσα στο σχολείο, μετεξεταστέοι μαθητές και 5 χρόνια μεγαλύτεροι που μας πουλούσαν προστασία.

Στον πατέρα μου δεν το είπα γιατί φοβήθηκα ότι θα τους σπάσει στο ξύλο ή θα τον στοχοποιήσουν. Έτυχε να πάω κάποια στιγμή στην αστυνομία με ένα παιδί που δεχόταν το 20πλάσιο bullying από μένα και μου λέει μια μέρα “δεν αντέχω πάμε”. Ο αξιωματικός μας είπε ότι “τους ξέρουμε τους συγκεκριμένους, καλό είναι να μην κάνετε καταγγελία γιατί μετά θα σας την έχουν στημένη 5-10 άτομα”.

Ο συγκεκριμένος φίλος μου για να μην περάσει ένα σημείο της γειτονιάς που υπήρχε η συμμορία, μπορεί να έκανε και 1,5 χιλιόμετρο παραπάνω διαδρομή για να περνάει από παραδρόμους και να μην τους συναντάει. Μια μέρα μου εκμυστηρεύτηκε ότι σκέφτηκε να αγοράσει όπλο και να πάει να βρει τον αρχηγό της ομάδας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA