Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο γνωστός ηθοποιός, Γρηγόρης Βαλτινός, μίλησε την Τετάρτη (21/9) στο «Στούντιο 4» για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός, την κρίση πανικού που έπαθε πάνω στη σκηνή σε ηλικία 35 ετών, την αποχή από την τηλεόραση και το λόγο που δεν εμφανίζεται ταυτόχρονα σε αυτή και στο θέατρο, ενώ δεν έκρυψε πως ποτέ του δεν ένιωσε όμορφος. «Δεν είχα πολλά περιθώρια να αποτύχω. Δεν είχα άλλες εναλλακτικές. Δεν είχα καμία βοήθεια. Έπρεπε να είμαι εξαιρετικά προσεκτικός. Δεν ήθελα να κάνω άλλη Τέχνη γιατί θα ήμουν δυστυχής. Έπρεπε σε αυτό που διάλεξα να είμαι πολύ προσεκτικός, πολύ μελετηρός, στοχοπροσηλωμένος, να προετοιμαστώ πάρα πολύ και να είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ σε ό,τι μου ζητηθεί», είπε αρχικά ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Διαβάστε ακόμη: Κάτια Ταραμπάνκο: Αγνώριστη με πολύ κοντό αγορέ κατάξανθο μαλλί

Δεν έκρυψε πως μπορεί εξωτερικά να δείχνει ήρεμος, αλλά εσωτερικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα σε ηλικία 35 ετών να πάθει κρίση πανικού πάνω στη σκηνή. «Ταυτόχρονα είχα έναν χαρακτήρα που εξωτερικά ήταν ήρεμος. Εσωτερικά δεν ήταν. Το κατάλαβα 10 χρόνια μετά περίπου στο θέατρο όταν έπαθα κρίση πανικού πάνω στη σκηνή. Έφτασα 180 - 200 παλμούς. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Πανικός. Ήμουν 35 χρονών. Είπα κάτι συμβαίνει. Δεν είχα οργανικά αίτια. Με έτρωγε αυτό», ανέφερε ο ίδιος.

Ξεκαθάρισε πως «Δεν με απασχολεί και δεν μου αρέσει να είμαι αρεστός σε όλους, σε όποιον αρέσουμε. Εγώ κάνω κάποιες επιλογές αλλά θέλω, εκείνο που πάντα πρόσεχα, να είμαι προσεκτικός και ευγενικός με τους άλλους. Όχι να είμαι αρεστός. Δεν μου αρέσει να τους πληγώνω. Δεν μου αρέσει να τους απογοητεύω. Όταν με έχει επιλέξει ο άλλος, εμένα μου δημιουργεί τρομερό άγχος το να ανταποκριθώ σε αυτή την επιλογή. Είμαι εξαιρετικά περήφανο άτομο και δεν θέλω να απογοητεύσω και να προδώσω τον άλλον».

Όσον αφορά την τηλεόραση εξήγησε ότι «Δεν μπορώ να κάνω παράλληλα τηλεόραση και θέατρο. Δεν είμαι από τους ηθοποιούς που κάνω συνέχεια τηλεόραση. Πάντα φρόντιζα η μία δουλειά από την άλλη να απέχει τέσσερα, πέντε, εφτά χρόνια. Θέλω να ξεπλένεται το ένα, να έρχεται το επόμενο. Δεν μπορώ το ένα μετά το άλλο. 

Υπάρχουν κάποια σχέδια μελλοντικά όπου πριν δεν θέλω να κάνω κάτι άλλο. Έχω αποφασίσει ότι από αυτή τη δουλειά δεν θα γίνω πλούσιος ποτέ, ποιος ο λόγος λοιπόν να δουλεύω τόσο πολύ; Μια χαρά είμαι. Γιατί να δουλεύω συνέχεια στην τηλεόραση; Η τηλεόραση σε καίει. Εμένα η βάση μου ήταν πάντοτε το θέατρο. Το να αναλώνεσαι κάθε μέρα επί δεκαετίες στην τηλεόραση είναι λάθος νομίζω», επεσήμανε ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Τέλος, δεν έκρυψε πως τον έσωσε το γεγονός ότι ποτέ δεν ένιωσε όμορφος. «Κάθομαι τα βλέπω τα παλιά και με κρίνω. Σε μερικά είμαι αίσχος. Δεν ένιωσα ποτέ όμορφος. Αυτό με έσωσε», είπε ο ίδιος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA