Μενού
  • Α-
  • Α+

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι γεγονός! Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την πρώτη θέση στο μήκος... πετώντας στο τελευταίο άλμα του στα 8,41μ. Ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, κάνοντας στην τελευταία προσπάθεια 8,41μ.. κερδίζοντας το χρυσό λόγω καλύτερης δεύτερης προσπάθειας από τον Ετσεβαρία!

Διαβάστε ακόμη: Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν νοιώθω κάτι αυτή τη στιγμή, δεν το περίμενα με αυτό τον τρόπο»

Σε έναν αγώνα που όλα έδειχναν να πηγαίνουν στραβά για τον 23χρονο πρωταθλητή (πριν το τελευταίο του άλμα ήταν εκτός μεταλλίων), στο τελευταίο του άλμα έδειξε την κλάση του και με 8,41μ. κέρδισε το χρυσό εξαιτίας του 8,15μ. που ήταν η δεύτερη καλύτερή του, με τον Κουβανό να έχει 8,09μ. καλύτερη δεύτερη.

Αρχικά ο Χάρισον τον έβγαλε εκτός βάθρου και στο πέμπτο του άλμα τον ξεπέρασε με την καλύτερη δεύτερη προσπάθεια. Στη συνέχεια ο Κασέρες από την Ισπανία τον έβγαλε εκτός βάθρου. Αλλά κι εκεί ο Τεντόγλου είχε την απάντησή του. Πέταξε στα 8,41μ. και πήρε το χρυσό σε ισοβαθμία με τον Κουβανό Ετσεβαρία, καθώς κι εδώ στην ισοβαθμία είχε καλύτερο δεύτερο άλμα. Και αυτή η λεπτομέρεια έκανε την διαφορά. 

Με την ελληνική σημαία μετά τον θρίαμβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με αυτό το χρυσό, ο Μίλτος Τεντόγλου έγινε ο όγδοος αθλητής από την Ελλάδα που κερδίζει χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Με αυτό το άλμα του κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου την τελευταία στιγμή, για να φέρει το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό για την Ελλάδα στον στίβο μετά από αυτό της Στεφανίδη στο Ρίο το 2016.

Εκτός των δύο εν ενεργεία ολυμπιονικών, χρυσό μετάλλιο έχουν κατακτήσει ο Σπύρος Λούης (μαραθώνιος 1896), Κωνσταντίνος Τσικλητήρας (μήκος άνευ φοράς, 1912), Βούλα Πατουλίδου (100μ. εμπ., 1992), Κώστας Κεντέρης (200μ., 2000), Φανή Χαλκιά (400μ. εμπ., 2004) και Αθανασία Τσουμελέκα (20χλμ βάδην, 2004)

Η τελική κατάταξη του τελικού

  1. Μίλτος Τεντόγλου 8,41
  2. Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8,41
  3. Μάικελ Μάσο (Κούβα) 8,21
  4. Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 8,18
  5. Τζουβάν Χάρισον (ΗΠΑ) 8,15
  6. Γιουκ Χασιόκα (Ιαπωνία) 8,10
  7. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8,08
  8. Φίλιπο Ραντάτζο (Ιταλία) 7,99
  9. Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) 7,92
  10. Τσανγκζού Χουάνγκ (Κίνα) 7,72
  11. Τατζάι Γκέιλ (Τζαμάικα) 7,69
  12. Φαμπιάν Χέινλε (Γερμανία) 7,57

Οι πρώτες δηλώσεις του 

Δεν το περίμενα αυτό, να κερδίσω. Ειδικά έτσι. Ήμουν τυχερός σήμερα και άτυχος ταυτόχρονα, δεν ξέρω τι έπαθα στις πρώτες προσπάθειες. Οι πέντε πρώτες ήταν χάλια, δεν μου έβγαινε. Σαν να είχα αγχωθεί λίγο, δεν ξέρω. Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία ήταν καλύτερα από μένα, νιώθω λίγο κάπως που κέρδισα. Νιώθω τυχερός.

Το «χρυσό» άλμα του Τεντόγλου:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA