Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακόμη και ο ίδιος ο Μίλτος Τεντόγλου αιφνιδιάστηκε από τον τρόπο με τον οποίο ήρθε ο θρίαμβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με το άλμα στα 8.41μ., στην τελευταία προσπάθεια, ο Ελληνας Ολυμπιονίκης δήλωσε: «Δεν το περίμενα το χρυσό, ειδικά έτσι. Δεν ξέρω τι έπαθα στις πρώτες προσπάθειες και δεν έβγαινε το άλμα. Στο τέλος έκανα ίδια επίδοση με τον Κουβανό που ήταν καλύτερα σήμερα από μένα. Όμως κέρδισα...

Στο τελευταίο άλμα απλά προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι. Το σκεφτόμουν περίεργα. Δεν το έβρισκα σήμερα. Εκανα ένα άλμα σαν αυτά που κάνω συνήθως και ήμουν τυχερός που ήταν 8,41μ.» είπε ο Τεντόγλου, που όταν ρωτήθηκε για το πως νιώθει που θα ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής. «Δεν νιώθω κάτι αυτή τη στιγμή»…

Με αυτό το χρυσό, ο Μίλτος Τεντόγλου έγινε ο όγδοος αθλητής από την Ελλάδα που κερδίζει χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Με αυτό το άλμα του κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου την τελευταία στιγμή, για να φέρει το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό για την Ελλάδα στον στίβο μετά από αυτό της Στεφανίδη στο Ρίο το 2016.

Εκτός των δύο εν ενεργεία ολυμπιονικών, χρυσό μετάλλιο έχουν κατακτήσει ο Σπύρος Λούης (μαραθώνιος 1896), Κωνσταντίνος Τσικλητήρας (μήκος άνευ φοράς, 1912), Βούλα Πατουλίδου (100μ. εμπ., 1992), Κώστας Κεντέρης (200μ., 2000), Φανή Χαλκιά (400μ. εμπ., 2004) και Αθανασία Τσουμελέκα (20χλμ βάδην, 2004)

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA