Μενού
  • Α-
  • Α+

Με χρόνο 2:23:44 ο Χαράλαμπος Πιτσόλης είναι ο μεγάλος νικητής του 39ου κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, καθώς προσπέρασε στα τελευταία μέτρα τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο που τελικά έκοψε το νήμα σε 2:24:45. Τρίτος ο Κωνσταντίνος Σταμούλης με χρόνο 2:25:37. Και οι πρώτη εννέα αθλητές που τερμάτισαν είναι Ελληνες, με τον Ολλανδό Τιμ Τέσσελααρ να συμπληρώνει την πρώτη 10άδα των νικητών.

Η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε είναι η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, κάνοντας την έκπληξη. Με χρόνο 2:46:01 που αποτελεί και ατομικό της ρεκόρ μπήκε 44η -συνολικά- στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Δεύτερη τερμάτισε η Κατερίνα Ασημακοπούλου που στα 40 της χρόνια ήταν δεύτερη με 2:50.25, ενώ η Ουρανία Ρεμπούλη, που έμεινε κοντά στις προπορευόμενες, ακολούθησε με 2:50.42.

Πιτσόλης: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κέρδισα»

Αμέσως μετά τον τερματισμό του, ο Χ. Πιτσόλης του ΓΑΣ Ιλισσου, προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει ότι είχε κερδίσει τον αγώνα. «Η τακτική μου πήγε εκπληκτικά. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κέρδισα! Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα αργά τα πρώτα 10 χλμ. Ηταν δύσκολο, αλλά πέρασα στα μισά στον χρόνο που ήθελα. Οταν τον είδα μπροστά μου δεν το πίστευα. Είπα «αποκλείεται!». Εχει τέσσερις νίκες σερί. Απίστευτο. Καταπληκτική η νίκη. Αφιερώνω στη γυναίκα μου τη νίκη που πριν μερικούς μήνες μου έκανε το καλύτερο δώρο» ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA