Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Shinichi «Sonny» Chiba πέθανε σε νοσοκομείο στο Kimitsu, Chiba Prefecture, το απόγευμα της Πέμπτης, στα 82 χρόνια. Ο διάσημος Ιάπωνας ηθοποιός φέρεται να είχε προσβληθεί από κορονοϊό στα τέλη του περασμένου μήνα και νόσησε χωρίς να νοσηλευτεί - σύμφωνα με αναφορές των ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, η πνευμονική του λειτουργία επιδεινώθηκε, νοσηλεύτηκε στις 8 Αυγούστου και 10 ημέρες μετά κατέληξε.

Ο Chiba γεννήθηκε ως Sadaho Maeda στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας το 1939 και μετακόμισε με την οικογένειά του στο Chiba όταν ήταν 4 ετών. Στα 20 χρόνια του ανακαλύφθηκε από κυνηγούς ταλέντων και εντάχθηκε στα «Toei Studios» το 1959. Εκεί πήρε το όνομα Shinichi Chiba. Ο Chiba  έκανε καριέρα στην τηλεόραση, ιδιαίτερα στη σειρά θρίλερ - κατασκοπείας «Key Hunter» το 1968. Ωστόσο, ο Chiba ήταν πασίγνωστός στο χώρο του για τις ικανότητες του στις πολεμικές τέχνες. Έκανε μεγάλη επιτυχία με την ταινία του 1973 «Battles Without Humanity: Deadly Fight in Hiroshima» και «The Street Fighter» το 1974, η οποία είχε επιτυχία και στο εξωτερικό.

Οι ικανότητές του στις σκηνές πολεμικών τεχνών προκαλούσαν δέος και ο Τσίμπα ονομάστηκε από τους θιασώτες του: Μπρους Λι της Ιαπωνίας!

Η απογείωση από τον Ταραντίνο

Ο Chiba ίδρυσε το Japan Action Club το 1970, μια σχολή για επίδοξους ηθοποιούς πολεμικών τεχνών. Ο Κουεντίν Ταραντίνο έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη γνωριμία του Chiba με ένα ευρύτερο κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην υπερπαραγωγή του σκηνοθέτη «Kill Bill 1» το 2003, ο Chiba εμφανίζεται ως σεφ Hattori Hanzo και έκανε μεγάλη επιτυχία. Ο Chiba παντρεύτηκε την ηθοποιό Yoko Nogiwa το 1972 και χώρισε το 1994. Παντρεύτηκε ξανά την Tamami Chiba το 1996, με την οποία επίσης κατέληξαν σε διαζύγιο το 2015. Ο Chiba είχε τρία παιδιά, που είναι επίσης ηθοποιοί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA