Μενού
  • Α-
  • Α+

Αντίστροφα μετράμε πλέον για την ανάδειξη της καλύτερης ταινίας της χρονιάς από την Ακαδημία στην 94η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Όλη η αφρόκρεμα των ηθοποιών Χόλιγουντ θα βρίσκεται το βράδυ της Κυριακής (03:00 ώρα Ελλάδας) στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες, περιμένοντας να μάθουν ποιοι θα φύγουν με ένα χρυσό αγαλματίδιο.

Διαβάστε ακόμη: Όσκαρ 2022: Από οικόπεδα στη Σκωτία μέχρι ελληνικό ελαιόλαδο - Τα δώρα που θα πάρουν οι φετινοί υποψήφιοι

Μέχρι να μάθουμε τις καλύτερες ταινίες για τη φετινή χρονιά, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στον θεσμό. Τις ταινίες δηλαδή που έφυγαν από την τελετή της απονομής, όχι με ένα, ούτε με δύο, αλλά με έντεκα βραβεία Όσκαρ.

Τιτανικός - 11 Όσκαρ

Ο Τζέιμς Κάμερον είναι ένας από τους σκηνοθέτες με τα περισσότερα Όσκαρ στην κατοχή τους. Φυσικά, η ταινία του που ξεχωρίζει είναι ο Τιτανικός, ο οποίος κέρδισε στις 23 Μαρτίου του 1998 κέρδισε σε έντεκα από τις δεκατέσσερις κατηγορίες, στις οποίες ήταν υποψήφιος, ανάμεσά τους και αυτή για την ταινία της χρονιάς.

Μπεν Χουρ - 11 Όσκαρ

Μία από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια ταινίες του Χόλιγουντ (συνολικά 222 λεπτά) έγραψε ιστορία στην τελετή απονομής του 1960. Το Μπεν Χουρ σε σκηνοθεσία του Γουίλιαμ Γουάιλερ κέρδισε συνολικά έντεκα αγαλματίδια, χάνοντας το βραβείο μόνο στην κατηγορία του καλύτερου σεναρίου. Χωρίς αμφιβολία, μιλάμε για ένα ένα από τα κινηματογραφικά αριστουργήματα του 20ου αιώνα.

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά - 11 Όσκαρ

Το τελευταίο μέρος της επικής τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών θεωρείται ως μία από τις ταινίες με την υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του σινεμά. Η κινηματογραφική μεταφορά του έργου του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν κατάφερε να κερδίσει συνολικά 11 Όσκαρ, αποτελώντας τη μοναδική ταινία φαντασίας που πήρε το αγαλματίδιο της Καλύτερης Ταινίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA