ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
28/04/2021 11:19

Η Apple προχωρεί στη δημιουργία νέου campus επενδύοντας 1 δισ. δολάρια

H Apple επεκτείνει τις δραστηριότητές της και ανοίγει άλλες 3.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Η Apple προχωρεί στη δημιουργία νέου campus επενδύοντας 1 δισ. δολάρια
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

H Apple ανακοίνωσε πως ξεκινάει την επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τη δημιουργία ενός νέου campus στην Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Στις νέες εγκαταστάσεις θα εργαστούν σε πρώτη φάση πάνω από 3.000 άνθρωποι που θα προσληφθούν σε τμήματα engineering, τεχνητής νοημοσύνης και όχι μόνο.

Το πλάνο της Apple μιλάει για επένδυση συνολικού ύψους 430 δισεκατομμυρίων για την επόμενη πενταετία και η νέα τοποθεσία μόνο τυχαία δεν είναι, αφού στην περιοχή βρίσκονται μερικά από τα κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας, όπως το North Carolina State University, το Duke University και το University of North Carolina. Συνολικά, η επένδυση αυτή εκτιμάται πως θα ανοίξει άλλες 20.000 θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία.

Στόχος είναι η πρόοδος στον τομέα engineering και τεχνολογίας 5G, που προβλέπεται πως θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά για όλα τα προϊόντα που θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Apple και τους συνεργάτες της τα επόμενα χρόνια.

Όλα αυτά έρχονται βέβαια και μια μέρα πριν ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου για το οικονομικό έτος που διανύουμε και μένει να δούμε αν θα ακολουθήσουν την εξαιρετική πορεία που καταγράφηκε στο Q1 2021 (Οκτ-Δεκ 2020).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
APPLE ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ 5G

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ