Τεχνολογία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εκατοντάδες εφαρμογές του App Store που εξαπατούν καταναλωτές έβγαλε στη φόρα ο Έλληνας προγραμματιστής Κώστας Ελευθερίου

Η Apple φαίνεται πως δεν κάνει τελικά τόσο σημαντικό ξεκαθάρισμα των εφαρμογών του iOS. O Έλληνας developer Κώστας Ελευθερίου έβγαλε τα «άπλυτα» του App Store στη φόρα

Εκατοντάδες εφαρμογές στο App Store φαίνεται ότι εξαπατούσαν τους χρήστες σύμφωνα με τον developer Κώστα Ελευθερίου (Πηγή: Pixabay)
Εκατοντάδες εφαρμογές στο App Store φαίνεται ότι εξαπατούσαν τους χρήστες σύμφωνα με τον developer Κώστα Ελευθερίου (Πηγή: Pixabay)

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του App Store έφερε στο προσκήνιο ο Έλληνας προγραμματιστής Κώστας Ελευθερίου, ο οποίος εντόπισε με λογισμικό που δημιούργησε, εκατοντάδες εφαρμογές που διατίθενται σε χρήστες και μπορούν να τους εξαπατήσουν.

Διαβάστε ακόμη: Η Apple αντιμέτωπη με αγωγή ύψους 1.5 εκ. λιρών για υπερβολικές χρεώσεις στο App Store

Σε αυτές περιλαμβάνονται πχ. μηχανισμοί τζόγου σε παιδικά παιχνίδια, εργαλεία που «πειράζουν» τις ρυθμίσεις του κινητού χωρίς να το καταλάβει ο χρήστης και αρκετό παρόμοιο περιεχόμενο. Σύμφωνα με τον προγραμματιστή, το σχετικό λογισμικό συνεχίζει και βρίσκεται κακώς στους servers της Apple, η οποία συνεχίζει να εισπράττει το 30% του τζίρου που δημιουργείται.

«Εντόπισα εκατοντάδες εφαρμογές που εξαπατούν καταναλωτές, μερικές εκ των οποίων έχουν αποφέρει εκατομμύρια δολάρια και δεν έχουν ελεγχθεί εδώ και μήνες ή χρόνια», σημείωσε ο Κώστας Ελευθερίου στο Forbes.

Ο ίδιος αποκάλυψε μάλιστα πως το 2015 είχε μια σχετική κουβέντα με τον επικεφαλής του τμήματος marketing της Apple, Phil Schiller, ο οποίος και του είχε ζητήσει να δημιουργήσει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που να εντοπίζει αυτές τις εφαρμογές. 

Ο Ελευθερίου δημοσίευσε μια εικόνα που δείχνει για παράδειγμα την εταιρεία Dragon Game Studio, η οποία έχει πάνω από 40 εφαρμογές με κακόβουλο περιεχόμενο στο App Store και ο τζίρος τους ξεπερνάει τα 3.5 εκ. δολάρια!

Είναι γεγονός πως η Apple έχει επιτρέψει αρκετές τέτοιες εφαρμογές να διατίθεται χωρίς κανένα περιορισμό, τη στιγμή που διαφημίζει συνεχώς το πόσο πιο ασφαλές είναι το οικοσύστημά της και το πόσο πιο αυστηρό έλεγχο κάνει στις εφαρμογές που καταθέτουν οι διάφοροι developers ανά τον κόσμο.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Apple #iOS #Απάτη