Τεχνολογία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τι επικίνδυνο μπορεί να προκαλέσει η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου;

Το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου σε φωτογραφίες και βίντεο μπορεί να ξεχωρίσει 100 διαφορετικά πρόσωπα σε μεγάλο πλήθος ανθρώπων. Τι συμβαίνει όμως όταν κάνει λάθη;

Το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου μπορεί να ξεχωρίσει 100 διαφορετικά πρόσωπα σε μεγάλο πλήθος ανθρώπων (Πηγή: Shutterstock)
Το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου μπορεί να ξεχωρίσει 100 διαφορετικά πρόσωπα σε μεγάλο πλήθος ανθρώπων (Πηγή: Shutterstock)

Το 2017, η Amazon ανακοίνωσε πως θα προσθέσει τρία χαρακτηριστικά στο πακέτο του Amazon Rekognition. Το λογισμικό που κυκλοφόρησε έναν χρόνο πριν, με την υπόσχεση να «λύσει τα χέρια» των προγραμματιστών που ασχολούνται με την ανάλυση ψηφιακών εικόνων, περιλαμβάνει την αναγνώριση προσώπου σε φωτογραφίες και βίντεο δεκάδων εκατομμυρίων διαφορετικών ανθρώπων, ενώ μπορεί να ξεχωρίσει 100 διαφορετικά πρόσωπα εκεί που απεικονίζεται μεγάλο πλήθος ανθρώπων.

Διαβάστε ακόμα: Σάλος από την απόφασή της Amazon να στείλει για καταστροφή εκατομμύρια απούλητα προϊόντα

Στα θετικά του Amazon Rekognition, περιλαμβάνεται ο περιορισμός του trafficking αλλά και η ενίσχυση των ιστοσελίδων όπως το Pinterest. Όλα φαίνονταν καλά μέχρι το 2018, όταν αποκαλύφθηκε πως η Amazon δεν ήταν όσο ξεκάθαρη θα έπρεπε. Υπήρχε παντελής έλλειψη διαφάνειας.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Amazon