Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Richard Pallot του iTV News έφερε στη δημοσιότητα μια υπόθεση καταστροφής εκατομμυρίων προϊόντων από τις αποθήκες της Amazon στο Ντανφέρμλιν. Η γνωστή εταιρεία φαίνεται πως καταστρέφει ανά τακτά χρονικά διαστήματα αρκετά απούλητα προϊόντα που έχει στις αποθήκες της, από πολύ ακριβές Smart TVs, έως και βιβλία ή χιλιάδες ιατρικές μάσκες.

Διαβάστε ακόμη: Amazon: Εργαζόμενοι παραιτούνται ελάχιστα μετά την πρόσληψή τους – Φόβοι ότι θα ξεμείνει από υπαλλήλους

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρώην υπάλληλος της Amazon ανέφερε πως κάθε εβδομάδα οι υπάλληλοι στην συγκεκριμένη αποθήκη έπρεπε να στέλνουν προς καταστροφή περί τα 130.000 προϊόντα, τη στιγμή που ο αντίστοιχος αριθμός για δωρεές δεν έφτανε ούτε στο 1/5 αυτού του αριθμού. «Ενημερωθήκαμε να καταστρέψουμε μέχρι και 20.000 μάσκες προστασίας κατά του κορονοϊού», σημείωσε -ανώνυμα- ο πρώην υπάλληλος της εταιρείας, τονίζοντας μάλιστα ότι τα αντικείμενα αυτά ήταν όλα άθικτα και κλειστά, μέσα στη συσκευασία τους.

Ο δημοσιογράφος κριτικάρει το γεγονός πως αυτά τα προϊόντα δεν πήγαν σε κάποιο φιλανθρωπικό οργανισμό ή σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και αντ’ αυτού καταστράφηκαν. Με δεδομένο τον αριθμό που επιβεβαιώθηκε για τον Απρίλιο μόνο, εκτιμάται πως η Amazon καταστρέφει περί τα 6 εκ. απούλητα προϊόντα που έχει στις αποθήκες της. 

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι πως οι μεγαλύτερες εταιρείες στέλνουν τα προϊόντα που έχουν για πώληση μέσω του Amazon στις αποθήκες του γνωστού online καταστήματος, ωστόσο όσο αυτά μένουν εκεί τόσο περισσότερο στοιχίζουν στην εταιρεία. Και στην συνάρτηση φαίνεται πως συμφέρει την Amazon να τα πετάει και να τα καταστρέφει, παρά να τα διατηρεί αποθηκευμένα στους χώρους της.

Το iTV δεν στάθηκε μόνο στη δήλωση του πρώην υπαλλήλου, αλλά κατέγραψε με ρεπορτάζ και τη διαδικασία καταστροφής και φόρτωσης των αντικειμένων για να πάνε στα κέντρα ανακύκλωσης ή σε σχετικούς χώρους για απόβλητα και σκουπίδια. Εκπρόσωπος της εταιρείας πάντως αρνήθηκε πως όλα αυτά τα προϊόντα καταστρέφονται και πως η Amazon δωρίζει τα προϊόντα που θέλει να απομακρύνει από τους χώρους της.

Ο Sam Chetan Welsh της Greenpeace δήλωσε πως είναι αδιανόητη μια τέτοια απόφαση της Amazon και πως όλο αυτό μολύνει τον πλανήτη ακόμη περισσότερο. Όπως ήταν λογικό, η ιστορία αυτή έφερε την αντίδραση και του ίδιου του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος σημείωσε πως η ιστορία αυτή του ακούγεται απίστευτη. Τέλος, αρκετοί βουλευτές ζήτησαν να συναντήσουν τον επικεφαλής της Amazon στην Μεγάλη Βρετανία, John Boumphrey, για να του ζητήσουν εξηγήσεις για την απίστευτη αυτή ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA