Μενού
  • Α-
  • Α+

H κατάσταση με τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς αναγκάζει μέχρι και την Tesla να παραδώσει οχήματα σε πελάτες, χωρίς να υπάρχουν καν θύρες USB στα διάφορα σημεία του σαλονιού!

Διαβάστε ακόμη: Ελον Μασκ: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 5 δισ. δολαρίων μετά τη δημοσκόπηση στο Twitter

Η κατάσταση με την παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς έχει πάει αρκετά πίσω την παραγωγή σε προϊόντα τεχνολογίας και έχει επηρεάσει και την αυτοκινητοβιομηχανία. Ωστόσο βλέπουμε πως κάποιες εταιρείες προσπαθούν να καλύψουν τη ζήτηση, ακόμη και παραδίδοντας οχήματα χωρίς όλα τα παρελκόμενα που είναι στο βασικό setup.

Η Tesla είναι από αυτές που αναγκάζεται να κάνει υποχωρήσεις, αφού σύμφωνα με την ιστοσελίδα Electek, κάποιοι καταναλωτές παρέλαβαν τα Model 3 και Model Y τους με κενά στις υποδοχές που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα υπήρχαν θύρες USB! Είναι, δε, αρκετά τα περιστατικά που έχουν ξεκινήσει αρκετές αναρτήσεις σε δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Reddit.

Πηγή εικόνας: Electrek

Κάποιο αναφέρουν πως λείπουν οι θύρες USB από την κεντρική κονσόλα στο μπροστινό τμήμα, καθώς και από τα ειδικά τμήματα για πρόσβαση σε τροφοδοσία των επιβατών που κάθονται στο πίσω μέρος του σαλονιού. Σε κάποιες περιπτώσεις, δε, είχε απενεργοποιηθεί μέχρι και η ασύρματη φόρτιση. Υπάρχουν αναφορές πως κάποιοι δεν είχαν ενημερωθεί καν για αυτήν την κατάσταση και το έμαθαν όταν παρέλαβαν το όχημά τους ή από τα ειδησεογραφικά sites.

Όσοι επικοινώνησαν με την εταιρεία του Έλον Μασκ ενημερώθηκαν πως οι παραλαβές των USB ports αναμένονται μέσα στον Δεκέμβριο και μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για να γίνει τότε η εγκατάσταση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή όμως, στο αυτοκίνητο θα υπάρχουν απλά κάποιες τρύπες στην ταπετσαρία

Αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση που κατασκευαστές αναγκάζονται να κάνουν υποχωρήσεις σε επίπεδο ποιότητας, αφού και πρόσφατα η BMW ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέων μοντέλων χωρίς οθόνες αφής, ενώ και η GM αναγκάστηκε να αλλάξει αρκετά από τα συστήματα infotainment στα νέα της μοντέλα.

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα είδηση για τα της Tesla είναι αυτή που αναφέρει πως η εταιρεία αρχίζει να τοποθετεί δέκτες για την ιδιόκτητη υπηρεσία δορυφορικού internet Starlink στους σταθμούς φόρτισης. Προς το παρόν, η σχετική εγκατάσταση έχει αρχίσει σε διάφορες τοποθεσίες στη Φλόριντα, αλλά δεν υπάρχει καν επίσημη τοποθέτηση για το θέμα και το πως και πόσο θα μπορούν να επωφεληθούν οι πελάτες της εταιρείας από αυτήν την εξέλιξη.

Πηγή εικόνας: Reddit

Οι φήμες αναφέρουν πως η εταιρεία θέλει να προσφέρει με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όσους φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους, ενώ άλλες σημειώνουν πως με αυτόν τον τρόπο θα αποδεσμευτεί η Tesla από τις επίγειες παροχές επικοινωνίας και έτσι θα μπορέσει να κάνει περισσότερες εγκαταστάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές.

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι σταθμοί φόρτισης κάνουν χρεώσεις μέσω του κινητού ή το smartwatch κάθε πελάτη και απαιτείται η επικοινωνία με το διαδίκτυο και τα τραπεζικά συστήματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA