Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, πούλησε σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Tesla, σύμφωνα με οικονομικές καταθέσεις που δημοσιεύθηκαν το βράδυ της Τετάρτης. Κατέχει ακόμη περισσότερες από 166 εκατομμύρια μετοχές.

Ο οργανισμός που διαχειρίζεται τις μετοχές του πούλησε περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια μετοχές άνω των 3,88 δισ. δολ. σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη. Αυτές οι συναλλαγές δεν ήταν προγραμματισμένες να γίνουν. 

Το απόγευμα της Τετάρτης, έγινε γνωστό πως ο Μασκ πουλά ένα ξεχωριστό πακέτο μετοχών της Tesla μέσω ενός σχεδίου που ισχύει από τις 14 Σεπτεμβρίου φέτος. Όπως αναφέρει το CNBC, αυτή η πώληση αφορά 930.000 μετοχές αξίας άνω των $1,1 δισ. 

https://twitter.com/elonmusk/status/1457064697782489088?ref_src=twsrc^tfw

Προτού δημοσιοποιηθεί το σχέδιο πώλησης ο Μασκ ζήτησε από τους 62,5 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter να ψηφίσουν σε μια άτυπη δημοσκόπηση αν πρέπει να πουλήσει το 10% της Tesla. Τα αρχεία αποκαλύπτουν ωστόσο οτι στην πραγματικότητα γνώρισε οτι ορισμένες μετοχές τους ήταν προγραμματισμένες προς πώληση αυτή την εβδομάδα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA