Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, λίγες ώρες μετά την εξαγορά του Twitter, από τον Ελον Μασκ, άφησε υπονοούμενα ότι ο νέος ιδιοκτήτης του μπορεί να βρεθεί κάτω από κινεζική επιρροή. Ο Τζεφ Μπέζος προχώρησε στη δήλωση αυτή έπειτα από το δημοσίευμα των New York Times που εστίαζε στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Κίνας με την εταιρεία του Ελον Μασκ. 

Διαβάστε ακόμη: Twitter: «Αβέβαιο το μέλλον» μετά την εξαγορά από τον Ελον Μασκ

Δημοσιογράφος των New York Times διευκρινίζει ότι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla είναι η Κίνα και η κυβέρνηση του Πεκίνου κατασκευάζει μπαταρίες Tesla, γεγονός που δίνει στο Πεκίνο «ένα οικονομικό όφελος» από την πλευρά του Μασκ. Ο Τζεφ Μπέζος έγραψε στο Twitter «ενδιαφέρουσα ερώτηση» και συμπλήρωσε: «Η κινεζική κυβέρνηση μόλις επωφελήθηκε από την κίνηση αυτή;».

Πάντως, το Twitter απαγορεύεται στην Κίνα από το κομμουνιστικό καθεστώς της χώρας, ωστόσο, ελλοχεύει τώρα ο κίνδυνος ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου θα μπορούσε να προσπαθήσει να ασκήσει επιρροή για να εμποδίσει χρήστες από το εξωτερικό να επικρίνουν την κυβέρνησή του. Ο Τζεφ Μπέζος προέβη σε αυτές τις δηλώσεις λίγες ώρες αφότου ο 50χρονος Μασκ εξαγόρασε το Twitter και υποσχέθηκε ότι ήθελε να διατηρήσει την πλατφόρμα ως προπύργιο της ελευθερίας του λόγου.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αρκετές ώρες αργότερα, όμως περιόρισε τα καυστικά σχόλια για τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter κι έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο στον Μασκ. «Το πιο πιθανό αποτέλεσμα από αυτή την άποψη είναι η πολυπλοκότητα στην Κίνα για την Tesla, παρά η λογοκρισία στο Twitter», έγραψε ο Τζεφ Μπέζος στο Twitter. «Αλλά θα δούμε. Ο Μασκ είναι εξαιρετικά καλός στην πλοήγηση αυτού του είδους της πολυπλοκότητας», πρόσθεσε.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο Τζεφ Μπέζος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι πολλοί δεν θα ξανακάνουν tweets, με δεδομένο ότι γκρινιάζουν για την εξαγορά του Twitter από τον «Μr Tesla, έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας», ανέφερε ο Μασκ σε μια ανακοίνωσή του και κάλεσε και τους πολέμιούς του, να μην εγκαταλείψουν την πλατφόρμα τώρα που την απέκτησε, χαρακτηρίζοντας το αίτημά του ως «ζήτημα δημοκρατίας».

Ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι ο αλγόριθμος του Twitter για την ιεράρχηση των tweets πρέπει να είναι δημόσιος επικρίνοντας την τακτική της υπηρεσίας των διαφημίσεων που χρησιμοποιούσε η εταιρία.

Την ίδια στιγμή όμως, όπως αναφέρει το Reuters, πολιτικοί ακτιβιστές αναμένουν πως η εποχή Μασκ θα σημαίνει λιγότερη μετριοπάθεια και επαναφορά των αποκλεισμένων ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Nτόναλντ Τραμπ. O ίδιος πάντως ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος ξεκαθάρισε ότι δεν επιστρέφει στο Twitter.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA