Μενού
  • Α-
  • Α+

H τεχνολογία έρχεται για άλλη μια φορά να εξυπηρετήσει πολύ σημαντικούς σκοπούς και έτσι στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εξαφανισμένων Παιδιών, ανακοινώθηκε η ενσωμάτωση του μηχανισμού Amber Alerts στο Instagram.

Το Εθνικό Κέντρο για Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (NCMEC), το αντίστοιχο Διεθνές, η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία στη Μ. Βρετανία, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στο Μεξικό και η Ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας συνεργάζονται με το Instagram, έτσι ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο για τον εντοπισμό χαμένων παιδιών.

Ο μηχανισμός Amber Alert είναι παγκοσμίως γνωστό και ενεργοποιείται μόλις ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές για την εξαφάνιση ενός παιδιού. Είναι γεγονός πως οι πιθανότητες εντοπισμού ενός ανθρώπου που είναι δηλωμένος ως εξαφανισμένος αυξάνονται κατακόρυφα τις πρώτες ώρες και πάνω σε αυτό το σκεπτικό, το Instagram θα αρχίσει να εμφανίζει σχετικά μηνύματα. Τη στιγμή που θα περαστεί στα αρχεία των υπηρεσιών η εξαφάνιση, ένα σχετικό μήνυμα σε μορφή ειδοποίησης θα έρχεται και στη ροή των χρηστών.

Στη σχετική ενημέρωση θα υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε και στα σχετικά τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά μηνύματα, όπως φωτογραφία του παιδιού, η τοποθεσία που δηλώθηκε η εξαφάνιση, τα ρούχα που φορούσε τη στιγμή της εξαφάνισης και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο στον οποιονδήποτε για να το εντοπίσει. Όσοι χρήστες θέλουν, δε, θα μπορούν να μοιραστούν και με τους φίλους και ακόλουθούς τους το σχετικό μήνυμα.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι το σχετικό μήνυμα θα εμφανίζεται σε χρήστες όταν βρίσκονται κοντά στην περιοχή που έχει δηλωθεί πως εξαφανίστηκε το παιδί, έτσι ώστε και να μην υπάρχουν συνεχείς «ενοχλήσεις», αλλά να υπάρχει και ουσιαστική βοήθεια το συντομότερο δυνατόν.

Η Μισέλ Ντελόινε, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Εθνικό Κέντρο για Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση παιδιά: «Το Instagram είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται στη δύναμη των φωτογραφιών, καθιστώντας το την τέλεια εφαρμογή για το πρόγραμμα AMBER Alert», δήλωσε η Michelle DeLaune, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου για Εξαφανισμένα & Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά. «Γνωρίζουμε ότι οι φωτογραφίες είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την αναζήτηση εξαφανισμένων παιδιών και επεκτείνοντας την προσέγγιση στο κοινό του Instagram, θα μπορούμε να μοιραζόμαστε φωτογραφίες εξαφανισμένων παιδιών με πολλούς περισσότερους ανθρώπους».

Ο μηχανισμός του Amber Alert είναι διαθέσιμος σε 25 χώρες και συγκεκριμένα σε Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Εκουαδόρ, Ελλάδα, Γουατεμάλα, Ιρλανδία, Τζαμάικα, Κορέα, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Μάλτα, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Ρουμανία, Νότια Αφρική, Ταϊβάν, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΗΠΑ και μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες θα έχει υλοποιηθεί πλήρως η πρώτη φάση του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA