Μενού
tiktok
TikTok | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Προθεσμία μέχρι τις 15 Μαρτίου έδωσε σήμερα, Πέμπτη (23/2) σε εργαζομένους και στελέχη της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να απεγκαταστήσουν από τα κινητά τους τη δημοφιλής εφαρμογή, TikTok. Η Κομισιόν, όπως αναφέρεται, επικαλείται - για την υπόθεσή - ζητήματα κυβερνοασφάλειας, ενώ για το θέμα ερωτήθηκε και ο αρμόδιος Επίτροπος, Αρνί Μπρεντόν, ο οποίος μίλησε για την απόφαση - μήνυμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους εργαζομένους της, αλλά  δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην εφαρμογή.

Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Ευρώπης δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ίσχυε και στην αρχή της θητείας μας, εστίαζε πολύ στην κυβερνοασφάλεια για την προστασία των συναδέλφων μας και φυσικά όλων όσοι εργάζονται εδώ στην Κομισιόν. Υπό το πρίσμα αυτό λαμβάνουμε και αποφάσεις, όπως λάβαμε και αυτήν την απόφαση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρνί Μπρεντόν για τα κίνητρα της Κομισιόν πίσω από το «μπλόκο» στην εφαρμογή, η οποία και έχει κατασκευαστεί στην Κίνα.

«Κάνε το όπως οι ΗΠΑ»

Διατάγματα, με τα οποία απαγορεύουν τη χρήση της δημοφιλέστατης πλατφόρμας TikTok από συσκευές ομοσπονδιακών υπαλλήλων, υπέγραψαν χθες Πέμπτη οι κυβερνήτες δύο πολιτειών στις ΗΠΑ, του Ουισκόνσιν και της Βόρειας Καρολίνας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου, New York Post, οι πολιτείες ακολουθούν το «παράδειγμα» άλλων πολιτειών στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν προχωρήσει στην απαγόρευση της χρήσης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και το «μπλόκο» στη χρήση της εφαρμογής από υπαλλήλους της κυβέρνησης γίνεται για λόγους κυβερνητικής ασφάλειας.

Μάλιστα, ο κυβερνήτης της πολιτείας του Ουισκόνσιν, Τόνυ Έβερς, το πήγε ένα «βήμα» παραπέρα, καθώς πέρα από την απαγόρευση της χρήσης του TikTok, σκέφτεται να απαγορεύσει και τις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχουν οι γνωστές κινεζικές εταιρείες όπως είναι η «Huawei», «Hikvision», «Tencent Holdings», «ZTE Corp», καθώς και τη ρωσική εταιρεία «Kaspersky Lab».