Μενού
  • Α-
  • Α+

Με μία εμφάνιση που καθήλωσε όλους τους Έλληνες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό του Roland Garros. Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο 22χρονος πρωταθλητής επικράτησε με 3-2 σετ του 24χρονου Γερμανού κι έγινε ο πρώτος τενίστας από την Ελλάδα που θα δώσει το «παρών» σε τελικό Grand Slam.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0, ο Ζβέρεφ «απάντησε» και ισοφάρισε, αλλά στο πέμπτο σετ ήταν συγκλονιστικός (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) και θα περιμένει το νικητή του αποψινού δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς για να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό της Κυριακής.

Ιδανική αρχή για τον Στέφανο

Ο Στέφανος ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο το παιχνίδι καθώς κράτησε το σερβίς του και με ένα μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ, προηγήθηκε με 3-0, αναγκάζοντας από νωρίς σε αρκετά λάθη τον Ζβέρεφ.

Με πολύ καλό σερβίς ο Γερμανός μείωσε σε 3-1, αλλά ο Στέφανος κράτησε με χαρακτηριστική ευκολία το σερβίς του. Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο γκέιμ, με τον Ζβέρεφ να μειώνει 4-2 με εξαιρετική δουλειά στο σερβίς, αλλά τον Στέφανο να κάνει το 5-2 παρά τις επιθέσεις του αντιπάλου του.

Ο Γερμανός μείωσε, αλλά ο Τσιτσιπάς με το δεύτερο σετ πόιντ που είχε, πήρε το σετ (6-3), χάρη σε ένα ακόμη λάθος του Γερμανού!

Καλή αρχή του Ζβέρεφ και εκκωφαντική απάντηση του Τσιτσιπά

Ο Ζβέρεφ ξεκίνησε το δεύτερο σετ, όπως ο Στέφανος το πρώτο. Με δικό του κερδισμένο και αμέσως μπρέικ, έκανε στη συνέχεια το 3-0 και πήρε σοβαρό προβάδισμα. Ο Τσιτσιπάς όμως είχε τις απαντήσεις... Αρχικά μείωσε σε 3-1 και με τα συνεχόμενα λάθη του Ζβέρεφ στο δικό του σερβίς, ήρθε και το μπρέικ για να γίνει το 3-2.

Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή... Κράτησε το σερβίς του και έκανε νέο μπρέικ, φτάνοντας στη συνέχεια στο 5-3 από 0-3, για να τελειώσει το σετ με τρίτο μπρέικ (6-3)!

Βρήκε απάντηση ο Ζβέρεφ

Στο τρίτο σετ μπήκε με αυτοπεποίθηση ο Στέφανος και κέρδισε εύκολα το πρώτο γκέιμ. Ο Ζβέρεφ ισοφάρισε και βρήκε μπρέικ για να κάνει το 2-1, μετά από κάποια χαλάρωση του Τσιτσιπά στο σετ. Ηρθε το 3-1 στο σερβίς του Γερμανού, με τον Στέφανο με δύο άσους να κάνει το 3-2. Οι δυο τους κράτησαν το σερβίς τους και το ματς πήγε στο 4-3 υπέρ του Ζβέρεφ και στη συνέχεια στο 5-3. Ο Ζβέρεφ πριν το 5-4 διαμαρτυρήθηκε έντονα στους διαιτητές για μια απόφασή υπέρ του Στέφανου, όμως αυτό δεν άλλαξε κάτι στο σετ. Ο Γερμανός κράτησε εύκολα το σερβίς του και με 6-4, μείωσε σε 2-1 στο ματς.

Εβαλε δύσκολα ο Γερμανός στον Στέφανο

Ο Ζβέρεφ κατάφερε με το «καλημέρα» στο τέταρτο σετ να βρει μπρέικ και να κάνει στη συνέχεια το 2-0, με τον Στέφανο να... ξεσπάει για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Αυτό τον βοήθησε όμως και να συγκεντρωθεί, μειώνοντας εύκολα σε 2-1. Οι δυο τους κράτησαν το σερβίς τους στα επόμενα έξι γκέιμ, με τον Ζβέρεφ να σερβίρει στο 5-4 για το σετ. Και κατάφερε μετά από δύο προσπάθειες να το υπερασπιστεί, κάνοντας το 2-2 και στέλνοντας το ματς στο πέμπτο σετ.

Μαγική πρόκριση!

Στο πρώτο γκέιμ του πέμπτου σετ ο Ζβέρεφ βρέθηκε με τριπλό μπρέικ πόιντ, αλλά ο Στέφανος κατάφερε με πέντε σερί πόντους να το σώσει! Οχι μόνο το κράτησε, αλλά έφτασε σε μπρέικ για να προηγηθεί με 3-1 και στη συνέχεια με 4-1. Στα επόμενα δύο, οι δύο αντίπαλοι κράτησαν εύκολα το σερβίς τους, με τον Στέφανο να φτάνει στο 5-2 χωρίς κόπο. Με τρεις ευκαιρίες για να πάρει ένα γκέιμ, δεν μπορούσε να χαθεί η πρόκριση.

Στο σερβίς του Γερμανού ο Στέφανος είχε 4 ματς πόιντ, αλλά τα έσβησε ο Ζβέρεφ, για να πάει να σερβίρει για το ματς ο Τσιτσιπάς. Και εκεί με διπλό ματς πόιντ τελείωσε το παιχνίδι και πήρε ιστορική πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (16:00), όπου θα περιμένει τον αντίπαλό του από τον δεύτερο ημιτελικό μεταξύ του Τζόκοβιτς και του Ναδάλ...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA