Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει εκ νέου απέλαση αφού η αυστραλιανή κυβέρνηση του ανακάλεσε τη βίζα για δεύτερη φορά. Ετσι η συμμετοχή του Νο1 τενίστα Australian Open (ξεκινά στις 17/01) είναι και πάλι στον αέρα. Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς κατέθεσαν προσφυγή η ακρόαση της οποία ξεκίνησε λίγες ώρες μετά την απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, σύμφωνα όμως με τα διεθνή Μέσα θα συνεχιστεί την Κυριακή. 

Διαβάστε ακόμη: Νόβακ Τζόκοβιτς: Ακυρώθηκε ξανά η βίζα, ολοταχώς για απέλαση

Ετσι ο Τζόκοβιτς παραμένει ελεύθερος έως το βράδυ της Παρασκευής, αλλά θα επιστρέψει ουσιαστικά στην κράτηση μεταναστών όταν συναντηθεί με αξιωματούχους της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης το πρωί του Σαββάτου. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της διαμονής του ξεκαθαρίστηκε ότι αυτή θα γίνει σε δομή προσφύγων, η οποία δε θα γίνει γνωστή και θα συμφωνηθεί ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές.

Παράλληλα αποφασίστηκε η διαδικασία να συνεχιστεί στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας και όχι από το Ομοσπονδιακό Εφετείο, κάτι που η πλευρά Τζόκοβιτς δεν ήθελε αφού λογικά η συγκεκριμένη εξέλιξη θα καθυστερήσει τα πράγματα.

Ο Χοκ είπε ότι ακύρωσε τη βίζα για «λόγους υγείας και καλής τάξης, με τη βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να το κάνει». Στη δήλωσή του πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σκοτ ​​Μόρισον «είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία του COVID-19».

Να σημειωθεί ότι ο Σέρβος τενίστας  κινδυνεύει να του απαγορευτεί η είσοδος στην Αυστραλία για τα επόμενα τρία χρόνια κάτι που αν γίνει πραγματικότητα θα τον αποκλείσει από τα επόμενα Australian Open και με δεδομένο πως είναι ήδη 34 ετών, ουσιαστικά βάζει τέλος στην παρουσία του στο φημισμένο τουρνουά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA