Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα «μπλόκο» στον Νόβακ Τζόκοβιτς από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, καθώς ο υπουργός Μετανάστευσης Αλεξ Χοκ αποφάσισε την ακύρωση της βίζας του Σέρβου τενίστα. Επειτα από αυτή την εξέλιξη η κυβέρνηση της χώρας μπορεί να διατάξει την απέλασή του με τον Τζόκοβιτς να έχει δικαίωμα έφεσης με την υπόθεση να συνεχίζει σε νομικούς δρόμους.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τσιτσιπάς έκραξε τον Τζόκοβιτς: «Δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες»

Παράλληλα, κινδυνεύει να του απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα για τα επόμενα τρία χρόνια κάτι που αν γίνει πραγματικότητα θα τον αποκλείσει από τα επόμενα Australian Open και με δεδομένο πως είναι ήδη 34 ετών, ουσιαστικά βάζει τέλος στην παρουσία του στο φημισμένο τουρνουά.

https://twitter.com/AFP/status/1481885012048113666?ref_src=twsrc^tfw

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται μόλις τρεις ημέρες πριν από την πρεμιέρα του αυστραλιανού οπεν με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να ετοιμάζει άμεσα τις επόμενες κινήσεις του.

Σύμφωνα με τους Αυστραλούς πλέον ο Τζόκοβιτς έχει μπροστά του δύο δρόμους. Είτε να αποδεχθεί την απόφαση και να αποχωρήσει από τη χώρα εγκαταλείποντας την προσπάθεια για να παίξει και να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open. Είτε να κινηθεί νομικά, το οποίο δημιουργεί δύο δεδομένα. Να κερδίσει την έφεση και να δικαιωθεί ή να μην ανατραπεί η απόφαση και να πρέπει να απελαθεί.

https://twitter.com/karenlsweeney/status/1481888658861215744?ref_src=twsrc^tfw

«Σήμερα άσκησα το δικαίωμα που μου δίνει η διάταξη 133C(3) του μεταναστευτικού νόμου για να ακυρώσω τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και στη βάση του δημοσίου συμφέροντος. Για να πάρω αυτή την απόφαση, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων, η Υπηρεσία Συνόρων και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον δεσμεύεται για την προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ειδικά σε ό,τι αφορά στην πανδημία Covid-19» ανασφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Αλεξ Χοκ, για τον Τζόκοβιτς.

https://twitter.com/karenlsweeney/status/1481883089442074625?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA