Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη με 3-1 σετ απέναντι στον Τσέχο Ζντένεκ Κόλαρ και μαζί την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Roland Garros. Ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε να σβήσει τέσσερα ματς πόιντ και από το 6-2 να φτάσει στη νίκη με 9-7. Οι δύο τενίστες έπαιξαν για περισσότερες από τέσσερις ώρες σε μια σπουδαία αναμέτρηση. 

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Το Λος Άντζελες δεν είναι για μένα» - Ξέσπασε μετά από πανάκριβο δείπνο

To No4 του κόσμου επικράτησε με 3-1 σετ (6-3, 7-6 (8), 6-7 (3), 7-6 (7)) μετά από 4 ώρες και 6 λεπτά και στον 3ο γύρο θα έχει άλλον ένα βατό αντίπαλο, τον Μίκαελ Ιμερ, που κέρδισε με 3-1 σετ τον Ντάνιελ Εβανς (6-3, 3-6, 6-2, 6-3).

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στο τέλος μίλησε η ελληνική ψυχή

Ολα κρίθηκαν στο τέταρτο και τελευταίο σετ του αγώνα, όταν ο Τσιτσιπάς αρχικά... πέταξε 3 ευκαιρίες για μπρέικ από κακά χτυπήματα σε επιστροφές και ο Κόλαρ έκανε το 1-0. Με love service game ωστόσο ισοφάρισε ο Στέφανος που έχασε ξανά ευκαιρία για break με το Νο134 του κόσμου να μένει μπροστά στο σκορ (2-1). Χρειάστηκε 4 ευκαιρίες για να κάνει το 2-2 ο Στέφανος στο σερβίς του και το πολυπόθητο break ήρθε στην τέταρτη ευκαιρία που του δόθηκε στο σετ, για να προηγηθεί 3-2.

Ωστόσο πήγε στα...σκουπίδια αμέσως το break καθώς απάντησε ο Τσέχος που πήρε και προβάδισμα με 4-3. Το 4-4 ήρθε δύσκολα με ένα καλό σερβίς του Τσιτσιπά, όμως ο Τσέχος με love service game έστειλε τον Στέφανο να σερβίρει για να μείνει στο σετ. Με άσο έκανε το 5-5 ο Τσιτσιπάς και πέταξε άλλο ένα break point στη συνέχεια για να σερβίρει για να μείνει στο σετ. Το κατάφερε με το σερβίς του και φτάσαμε σε ένα ακόμη tie break.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Με μίνι break o Κόλαρ πήρε προβάδισμα 4-2 και το διπλό λάθος του Τσιτσιπά έφερε το 5-2. Ο Κόλαρ έφτασε στο 6-2, αλλά ο Στέφανος ισοφάρισε σε 6-6 από καλά σερβίς του και ένα αβίαστο λάθος του αντιπάλου του! Και του έσπασε ξανά το σερβις για να φτάσει σε match point. Ομως έχασε ένα εύκολο φόρχαντ και έγινε το 7-7. Βρήκε και δεύτερη ευκαιρία όμως και στο σερβίς του Κόλαρ πήρε την πρόκριση στον τρίτο γύρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA