Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανακοίνωση για την όπερα δωματίου «Στρέλλα» εξέδωσε η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) με αφορμή την παραίτηση της συμβούλου παραγωγής. Η ΕΛΣ αναφέρει πως θα διευρύνει τις ακροάσεις για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του έργου που θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο, προκειμένου να βρεθεί διεμφυλική γυναίκα. Είχε προηγηθεί η παραίτηση της Κάθριν Ράιλι καθώς, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο facebook, δεν επελέγη τρανς γυναίκα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Διαβάστε ακόμη: Ελένη Ράντου: Με τρομάζει που γίνονται τόσα πολλά σίριαλ

«Δεν συνηθίζω να κάνω τέτοιου είδους αναρτήσεις, αλλά μόλις ήρθε στην αντίληψή μου, ότι ο πρωταγωνιστικός ρόλος για την όπερα Στρέλλα ΔΕΝ δόθηκε σε τρανς γυναίκα. Αποχωρώ και επίσημα από τον ρόλο του συμβούλου παραγωγής και λήγω την συνεργασία μου με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Ευχαριστώ όσους συνεργάτες έχουν πραγματικά στηρίξει την κοινότητα και εύχομαι στο μέλλον να υπάρξει μεγαλύτερη ορατότητα για όλα τα τρανς άτομα» σημειώνει η Κάθριν Ράιλι.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Freillyauthor%2Fposts%2Fpfbid0FBGZMx9rEgfehNm7Ani2Qu5nQAWd1VmTVaJLaGJcWTh2wMF5Zoa3idij6fMTUC37l&show_text=true&width=500

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, γνωστοποίησε πως θα διευρύνει τις ακροάσεις και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του έργου «με στόχο να εξαντληθούν οι προσπάθειες – σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο – προκειμένου να βρεθεί μια διεμφυλική γυναίκα ερμηνεύτρια η οποία να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του έργου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής:

«Αναφορικά με την όπερα δωματίου Στρέλλα, διευκρινίζονται τα εξής: Βάσει της πολιτικής των αναθέσεων νέων έργων σε Έλληνες συνθέτες, η Εθνική Λυρική Σκηνή τηρεί απαρέγκλιτα τη βασική αρχή να μην παρεμβαίνει στο έργο τους, αφήνοντάς τους απόλυτη ελευθερία στην καλλιτεχνική και συνθετική τους προσέγγιση. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛΣ, βάσει της παρτιτούρας του έργου, στήριξε την καλλιτεχνική ανάγκη να ερμηνευτεί ο ρόλος της Στρέλλας από επαγγελματία βαρύτονο, δεδομένων των υψηλών μουσικών και φωνητικών απαιτήσεων του ρόλου και του είδους. Παράλληλα υπήρξε και ο σχεδιασμός να αναλάβουν ρόλους του έργου διεμφυλικές γυναίκες, μέσω ακρόασης.

Εντούτοις, αφουγκραζόμενοι τη συζήτηση που έχει ανοίξει στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αναφορικά με τη συμπεριληπτικότητα και την τρανς ορατότητα – έννοιες οι οποίες βρίσκονται και στον πυρήνα της χειρονομίας της ανάθεσης του τίτλου αυτού – η ΕΛΣ ανακοινώνει ότι θα διευρύνει τις ακροάσεις και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του έργου με στόχο να εξαντληθούν οι προσπάθειες – σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο – προκειμένου να βρεθεί μια διεμφυλική γυναίκα ερμηνεύτρια η οποία να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του έργου». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA