Μενού
  • Α-
  • Α+

Το δημοφιλές viral βίντεο «Charlie Bit My Finger» με περισσότερες από 885 εκατομμύρια προβολές από το 2007 που ανέβηκε στο YouTube, πριν από μερικές μέρες πουλήθηκε αντί του ποσού των 622.000 ευρώ.

Σε αυτό το βίντεο διάρκειας 55 δευτερολέπτων, βλέπουμε έναν μικρό Βρετανό, τον Χάρι, να κρατάει στην αγκαλιά του τον μικρό του αδελφό Τσάρλι. Το σκηνικό παίρνει «δραματική» τροπή, όταν ο πρώτος βάζει τον δείκτη του στο στόμα του μωρού και προς μεγάλη έκπληξή του ο Τσάρλι κλείνει το στόμα του, δαγκώνοντάς το. Τότε, ο Χάρι λέει τις δύο φράσεις που ενθουσίασαν τους χρήστες του διαδικτύου: «εεε, Τσάρλι» και «Τσάρλι, αυτό με πόνεσε πραγματικά».

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, 11 λογαριασμοί έκαναν προσφορά, όμως μεταξύ δύο χρηστών κρίθηκαν όλα: του «mememaster» και του «3fmusic», με τον τελευταίο να επικρατεί. Μάλιστα, η οικογένεια που το είχε ανεβάσει εξαρχής στο Διαδίκτυο, είχε υποσχεθεί να το διαγράψει μετά την πώληση του ως NFT (Non-fungible token). Ωστόσο κάτι τέτοιο τελικά δεν θα συμβεί, αφού ο αγοραστής δεσμεύτηκε να το αφήσει στην πλατφόρμα προκειμένου να μπορούν να το απολαμβάνουν όλοι.

Ο πατέρας της οικογένειας των δύο παιδιών μιλώντας για την απόφαση αυτή ανέφερε: «Μετά τη δημοπρασία, μιλήσαμε με τον αγοραστή, ο οποίος τελικά αποφάσισε να διατηρήσει το βίντεο στο ΥouΤube. Ο αγοραστής θεώρησε ότι το βίντεο είναι ένα σημαντικό μέρος της λαϊκής κουλτούρας και δεν θα έπρεπε να καταργηθεί. Θα παραμείνει στο youtube για να συνεχίσει να το απολαμβάνει ο κόσμος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA