Μενού
  • Α-
  • Α+

Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που το «Charlie bit my finger» κυκλοφόρησε στο Youtube. Το 2007 η πλατφόρμα ήταν σε μια πολύ «πρωτόγονη» μορφή και δεν υπήρχε καμία εξοικείωση με την έννοια του viral ή του youtube channel. Εν έτει 2021 εκείνος ο κόσμος μοιάζει προϊστορικός. Γι΄αυτό και το πιο viral βίντεο, εκτός μουσικής, θα μεταφερθεί σε έναν άλλο χώρο, εκεί όπου θα ανήκει αποκλειστικά σε έναν και θα γίνει πνευματική ιδιοκτησία.

Όταν η οικογένεια Ντέιβις-Καρ δημοσίευε το 2007 το βίντεο με τα δύο αγόρια της, τον Χάρι και τον Τσάρλι, δεν περίμενε πως θα έχει πάνω από 881 εκατομμύρια προβολές και θα αποτελεί ένα σημείο αναφοράς στην αρχή του ψηφιακού κόσμου. Ο μεγαλύτερος κατά δύο χρόνια Χάρι, κρατά στην αγκαλιά του τον Τσάρλι και του δίνει το δάχτυλο του για να το δαγκώσει. Ήταν προφανώς κάτι που είχε συμβεί ξανά και οι γονείς τους ήθελα να το απαθανατίσουν και να το μοιραστούν.

Διαβάστε ακόμη: Viral βίντεο: Κοριτσάκι με ομπρέλα προστατεύει σκύλο από τη βροχή

Ο Τσάρλι δάγκωνε το δάχτυλο του Χάρι, όπως ο μεγάλος αδερφός δεν το τραβούσε, παρόλο που πονούσε και έλεγε με ωραία βρετανική προφορά «ο Τσάρλι μου δάγκωσε το δάχτυλο». Χαιρόταν με τη χαρά του μικρού του αδελφού και αυτό ήταν που κέντρισε το ενδιαφέρον σε μερικούς φοιτητές που διαμοίρασαν το βίντεο σε ένα πανεπιστημιακό network. Από κει και πέρα το βίντεο ξέφυγε από τον έλεγχο και έπαιζε σε κάθε δελτίο ειδήσεων, σε κάθε εκπομπή που σε εκείνα τα χρόνια μάθαινε τι σημαίνει viral και πού στρέφονται τα ενδιαφέροντα του κόσμου.

Τώρα, ο Χάρι έχει γίνει 17 ετών και ο Τσάρλι 15. Αυτό το βίντεο δεν έχει λόγο ύπαρξης στο Youtube σύμφωνα με τους γονείς τους και γι΄αυτό στις 23 Μαΐου θα διαγραφεί και θα βγει σε δημοπρασία. 

Πριν μερικούς μήνες ο Τζακ Ντόρσι, ιδιοκτήτης του Twitter, έκανε μόδα τα NFT's που είναι μη ανταλλάξιμες μάρκες, μια μορφή κρυπτονομίσματος που δεν μπορεί να δοθεί σε άλλον και χρησιμοποιείται κατά κόρον για αγορά τέχνης. Μόνο που δεν περιορίζεται σε πίνακες ή άλλα απτά έργα. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Τέχνη είναι οτιδήποτε και το έργο κατοχυρώνεται ως ιδιοκτησία αυτού που θα δώσει τα περισσότερα tokens. 

Η οικογένεια Ντέιβις-Καρ δίνει λοιπόν την ευκαιρία σε κάποιον να αγοράσει αυτό το βίντεο ως πνευματική ιδιοκτησία και αυτός που θα το κάνει δικό του, θα μπορέσει να φτιάξει μια παρωδία του βίντεο με τους δύο πρωταγωνιστές στη σημερινή τους ηλικία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA